avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un reprezentant legal poate să renunțe la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un reprezentant legal poate să renunțe la moștenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care îl reprezintă?

Buna ziua,
Un reprezentant legal poate sa renunte la mostenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care il reprezinta?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Regret, in cazul de fata consider ca notarul are dreptate. Masina trebuia sa fie a minorului, prin mostenire. Nu vad sa existe temeiuri de renuntare. Minorul sigur ca poate beneficia de masina, fie ca il plimba mama cu ea, fie ca o vinde sa-i plateasca lui o gradinita sau cursuri de inot.
Renuntarea, in acest caz, imi pare un act de dispozitie lezionar.

Oricum, de ce va mai trebuie sa incheiati priocedura succesorala? Ok, s-a blocat, oricum nu ami e nimic in masa succesorala, deci de ce va mai trebuie renuntare?
In masa succesorala mai sunt si alte bunuri care prin testament revin altor persoane din familie. De aceea exista interes ca procedura succesorala sa continue.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar la fel de posibil este ca prin acel testament sa ii fi fost incalcata rezerva succesorala a minorului, iar testamentul sa fie supus reductiunii.
Daca se renunta la succesiune, se renunta implicit la dreptul de a pretinde rezerva succesorala.
Aveti mai multe sanse sa obtineti de la autoritatea tutelara incuviintarea de a vinde autoturismul, cu obligatia de a depune banii obtinuti intr-un cont deschis pe numele minorului.
Astfel, interesele acestuia ar fi protejate.
Atunci inca odata dau dreptate notarului, ceea ce faceti e in defavoarea minorului, actul acela nu e ok pentru minor. El pierde partea sa de mostenire, nu e ok.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ariadnap a scris:
In masa succesorala mai sunt si alte bunuri care prin testament revin altor persoane din familie. De aceea exista interes ca procedura succesorala sa continue.


Ce avem aici? Tot soiul de interese...
Și minorul cine este? Ce relație de rudenie este între el și defunct?
Am așa ...o vagă senzație că mai este și moștenitor rezervatar pe deasupra.
Reprezentantul legal s-a gândit mult până i-a răsărit ideea aceasta a renunțării?
Este împotriva intereselor minorului doar din ce ați scris ...
Dacă minorul mai este și moștenitor rezervatar, atunci reprezentantul legal ar trebui să solicite reducțiunea testamentului, nicidecum să renunțe la moștenire.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara koronna koronna Bun gasit, Va supun atentiei urmatoarea speta: tatal decedat (in 2019), mama si fiul mostenitori. A fost facuta dezbalerea succesorala la notar, au fost emise ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina pe neproprietar inainte de dezbaterea succesiunii Ariadnap Ariadnap Buna ziua, Daca o masina aflata intr-o masa succesorala a fost inmatriculata la RAR pe o persoana neproprietar inainte de dezbaterea succesiunii la notar, ... (vezi toată discuția)