avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Iubitul mă bate regulat ori de câte ori se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Iubitul mă bate regulat ori de câte ori se enervează sau are chef. Sunt disperată, nu mai știu ce să fac!

Bunz ziua ,

Situatia mea e mai dificila , chiar nu stiu ce sa mai fac ! Am un iubit care ma bate de fiecare data cand se enerveaza sau are chef , uneori cu urme alte ori imi da in cap sau peste fata - fara semne. Nu am scost nici un certificat medico legal ca sa pot dovedi ca sunt agresata. Am doar cateva poze. De cate ori ii spun sa ma lase in pace ca nu mai vreau sa fiu cu el ca m am saturat iar ma loveste si ma face in toate felurile. Nu mai stiu ce sa fac! La parinti nu pot sa merg pt ca starea lor de sanatate nu este foarte buna si nu vreau sa i stresez.
Sunt disperata , nu mai stiu ce sa fac!
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
in ce zona stati in iasi ? intreb asta pentru ca in urma cu aproximativ o saptamana in blocul in care locuiese am auzit tipetele unei femei, o cearta, zgomot de lucruri trantite/ sparte. am sunat la 112, dar pana m-a sunat un echipaj a trecut cam o ora. dupa un timp, in apartamentul cu problema era liniste, probabil si pentru ca deja era o ora tarzie.
Va puteti adresa organelor judiciara, cu o plangere prealabila, act de pedepsibilitate si de procedibilitate, prin care este pusa in miscare actiunea penala.

Termenul de depuse este cel de 3 luni, de la data cand ati luat la cunostinta de savarsirea infractiunii.

Daca nu depuneti plangerea prealabila, nu poate sa aiba loc tragerea la raspundere penala.

De asemenea, pentru a proba activitatea infractionala, este necesar un certificat medico-legal,prin care te astesta numarul de zile de ingriji medico-legale, care nu se confunda cu zilele de spitalizare.

Daca exista martori, nominalizati- i in plangerea prealabila.

Atasati si planse fotografice.

Pentru a nu se repeta actele de violenta, e de dorit sa nu fiti in preajma persoanei care va agreseaza fizic, si, totodata,emotional.


De principiu, din ce mentionati, actele de agresivitate sunt unele constante, continua, asadar, conduita prietenului dumneavoastra este una care se deruleaza in timp.



He, he, stimata utilizatoare, arta de a vorbi si a scrie este primordiala si ne diferentiaza de restul speciilor.
Primul meu patron spunea intr-o germana de Saarland, butucanoasca de scotea cuiele cu vorba, citez: "Fara presiune, nici la WC nu iese nimic"!!!
RIP Herr Langendorfer.
Si, pt ca pe site sa nu fiu acuzat de romanbashing, adaug ca in limba romana neaosa se spune ca nu intotdeauna suturile intr-o anumita zona sunt umilitoare, de multe ori mai fac si sa avansezi in viata.
La IML stiu cum sa detecteze urmele lasate de actele de violenta fizica, dvs trebuie sa aveti un pic de sange rece si sa va aduceti aminte unde v-a durut mai rau!
Veti fi examinata, palpata, nu va jenati cand doare, doare si va manifestati.
El stie sa foloseasca forta bruta si utilizeaza subterfugii pt a evita sa lase semne foarte vizibile (dar acolo unde dvs aveti impresia ca nu exista semne vizibile asta nu inseamna ca sub epiderma nu exista leziuni, la IML stiu sa depisteze aceste leziuni).
Dvs trebuie sa invatati sa va folositi DE forta lui bruta (ex.: cand va trage de par rezistati) si sa va dati singura suturi.

Este adevarat, astfel de situatii fac ca indivizii se izoleaza, din rusine vis-a-vis de societate si anturaj, din mandrie prost inteleasa, motivele pot fi multiple.
Nu uitati ca traiti in societate, ca societatea, anturajul poate avea opinii, poate fi manipulata dar in fata adevarului nu poate decat sa va ajute.
Faptul ca dvs ascundeti aceasta realitate cu care sunteti confruntata nu face decat sa incurajeze bruta in atitudinile si actiunile sale violente.
Nu uitati, obisnuita face ca indivizii fac greseli, utilizati acest fapt in folosul dvs.

Mai vroiam sa zic 2 chestii. Frica cea mai mare a tipilor de genul este ca vor fi parasiti. Nu suporta ideea. Punctul sensibil este ignorarea. Atunci cand nu mai pot produce frica si nu mai vad reactii la victima, se blocheaza, nu inteleg ce se intampla si nu mai au nicio putere.
Apoi, aveti grija in cine va incredeti in situatia asta pt ca un psihopat foarte crud a zis odata "cea mai usoara cale sa manipulezi pe cineva este sa-l ajuti".
Trebuie sa gasiti in dvs puterea sa scapati de respectivul. Asa... cu frica, fara energie... si trebuie acum.

DoarOFata a scris:

Aveti perfecta dreptate, deși mesajul poate fi interpretat mai dur c....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti in vedere si ordinul de protectie.Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau un raspuns va rog, urgent - violenta in familie mcdnald mcdnald am 28ani am un baietel de 3luni lucrez la o covrigarie acum sunt in prenatal.concubinul meu cu care sunt de 12ani a fost pana acum 2 3 ani un baiat super cat ... (vezi toată discuția)
Sot violent care ma ameninta cu moartea elena3 elena3 va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Cum sa dai afara concubin violent AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El ... (vezi toată discuția)