avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei procuri speciale la consulat. Există riscuri reale ca ulterior copia să fie folosită pentru ilegalități?

Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament in Romania de la o persoana care nu este cetatean roman si nu se afla in Romania. Am scos astazi un extras CF online, vanzatorul nu vrea acont , vrea toti banii prin transfer bancar DUPA semnarea contractului de vc, totul pare OK pana aici. Problema este ca nu poate sa vina in RO pentru semnarea contractului si mi-a propus sa faca o procura notariala la Ambasada Romana din tara respectiva unei persoane numita de mine care sa semneze in locul proprietarului pentru vanzare banii urmand sa fie transferati dupa aceea intr-un cont care va fi trecut in procura. Problema cea mai mare care ma nelinisteste pe mine este ca in aceasta situatie eu ar trebui sa ii trimit copie dupa Cartea de Identitate a imputernicitului.
1.Exista vreun risc real sa faca ilegalitati cu o copie xerox dupa un buletin ?
2.Se poate face procura fara copie dupa C.I. doar cu datele trimise pe alta cale SMS, mail etc.?
Imi doresc ACEST apartament din motive personale, daca ar fi fost vorba de alt ap renuntam .
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord cu colega, la asta ma refeream. doar ca eu, ca avocat, nu as trece doar cateva date ese3ntiale in procura, ci as anexa procurii intreg contractul.
In privinta bunurilor, depinde pentru ce anume declara sotii venituri proprii. Daca declara fara temei, nu are mare efect. Daca argumenteaza de ce si de unde, poate, insa nu in cazul vanzarii bunurilor, asa cum spunea colega mai sus. Aceste declaratii pot avea efect in cazul unui dovort sau doar al unui partaj. Cat de mult, depinde de cum sunt redactate clauzele exact si de unde provin acele fonduri.
Veniturile sunt comune, in esenta, dar sunt si venituri personale, cum ar fi din mosteniri, din bunurile mostenite si nu numai.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Raluk0207 am niste nelamuriri cu privire la afirmatia D-voastra:
Nu exista "fonduri proprii "

Bani proveniti din vanzarea unui imobil cumparat anterior casatoriei nu sunt bani proprii?
Bani din conturi de economii anterioare casatoriei?
Bani din mosteniri?
Bani proveniti din anumite daruri?
Am recitit intrebarile mele:
Poate fi sotul (B) si imputernicit (D)?

Cumparatoarea "A" poate plati pretul ap direct in contul vanzatoarei "C" daca "C" nu are cont in RO numai in tara ei (Polonia)?

Apoi am citit raspunsul D-voastra si marturisesc ca nu inteleg legatura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
dumitrudd, utilizator
Doamna Liliana Gradinaru aici nu inteleg:
ci as anexa procurii intreg contractul.

Cronologic se face intai procura , apoi dupa un timp contractul . Cum pot sa anexez la procura un contract care urmeaza sa fie facut?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


dumitrudd a scris:

Doamna Raluk0207 am niste nelamuriri cu privire la afirmatia D-voastra:
Nu exista "fonduri proprii "

Bani proveniti din vanzarea unui imobil cumparat anterior casatoriei nu sunt bani proprii?
Bani din conturi de economii anterioare casatoriei?
Bani din mosteniri?
Bani proveniti din anumite daruri?
Am recitit intrebarile mele:
Poate fi sotul (B) si imputernicit (D)?

Cumparatoarea "A" poate plati pretul ap direct in contul vanzatoarei "C" daca "C" nu are cont in RO numai in tara ei (Polonia)?

Apoi am citit raspunsul D-voastra si marturisesc ca nu inteleg legatura.


Nu exista fonduri proprii, atât timp cât nu pot fi dovedite.
Dacă provin dintr o moștenire, ele trebuie să fie menționate într-un certificat de moștenitor.
Dacă au fost donati, trebuie să existe un contract de donație.
Dacă provin din vânzarea unui bun propriu, trebuie dovedit prin contractul de vânzare cumpărare a bunului respectiv și a extrasului de cont. Deși și aici e cam cu semnul întrebării, daca au trecut ani intre cele doua vânzări, e cam greu de crezut că sunt aceiași bani.
Ideea e ca trebuie prezentate înscrisuri. Ca pe vorbe și declarații, n-ar mai face soții partaj, si-ar schimba natura imobilelor din comune in proprii, după cum bate vântul.
Poate să fie împuternicit și soțul, iar plata se poate face si din contul din Polonia. Important este să fie al cumpărătorului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar pana acum toate ap au fost cumparate separat, fiecare din fonduri proprii


Daca ati si intabulat ca bun propriu in baza declaratiei, nu mai trebuie sa faceti dovada ca bunul e propriu in cazul unui partaj si puteti vinde singura fara acordul sotului.

Daca nu ati intabulat ca bun propriu, bunurile sunt prezumate a fi comune si sunt supuse partajului, va trebui facuta dovada de cel interesat, ca e propriu.
In acest caz, daca vreti sa va clarificati situatia, schimbati-va regimul matrimonial si se lichideaza regimul matrimonial pe care il aveti prin buna intelegere, la notar fiecare ramanand cu ce imobil doreste. Astfel, pe viitor veti cumpara fiecare clar, numai bunuri proprii sau pe cote parti, dupa cum vreti.

In cazul cumpararii acestui imobil, vanzatorul nu are pe cine altcineva sa imputerniceasca ? Pe cineva mai apropiat de el. Cineva trebuie sa fie prezent pt a-i reprezenta interesele si nu ca ar fi ceva ilegal, dar mi se pare mai potrivit pt dvs in caz ca se intampla ceva ulterior.

De imputernicit, va poate imputernici si pe dvs daca se scrie in imputernicire ca imputernicitul isi poate vinde siesi si pretul fix la care se va vinde.


Alte discuții în legătură

Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in timpul casatoriei ContSters456803 ContSters456803 Buna ziua. Voi achizitiona un imobil in timpul casatoriei. 75% din suma este provenita din vanzarea unui bun detinunut de mine dinaintea casatoriei. Restul va ... (vezi toată discuția)