avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei procuri speciale la consulat. Există riscuri reale ca ulterior copia să fie folosită pentru ilegalități?

Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament in Romania de la o persoana care nu este cetatean roman si nu se afla in Romania. Am scos astazi un extras CF online, vanzatorul nu vrea acont , vrea toti banii prin transfer bancar DUPA semnarea contractului de vc, totul pare OK pana aici. Problema este ca nu poate sa vina in RO pentru semnarea contractului si mi-a propus sa faca o procura notariala la Ambasada Romana din tara respectiva unei persoane numita de mine care sa semneze in locul proprietarului pentru vanzare banii urmand sa fie transferati dupa aceea intr-un cont care va fi trecut in procura. Problema cea mai mare care ma nelinisteste pe mine este ca in aceasta situatie eu ar trebui sa ii trimit copie dupa Cartea de Identitate a imputernicitului.
1.Exista vreun risc real sa faca ilegalitati cu o copie xerox dupa un buletin ?
2.Se poate face procura fara copie dupa C.I. doar cu datele trimise pe alta cale SMS, mail etc.?
Imi doresc ACEST apartament din motive personale, daca ar fi fost vorba de alt ap renuntam .
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dumitrudd a scris:

Doamna Raluk0207 am niste nelamuriri cu privire la afirmatia D-voastra:
Nu exista "fonduri proprii "

Bani proveniti din vanzarea unui imobil cumparat anterior casatoriei nu sunt bani proprii?
Bani din conturi de economii anterioare casatoriei?
Bani din mosteniri?
Bani proveniti din anumite daruri?
Am recitit intrebarile mele:
Poate fi sotul (B) si imputernicit (D)?

Cumparatoarea "A" poate plati pretul ap direct in contul vanzatoarei "C" daca "C" nu are cont in RO numai in tara ei (Polonia)?

Apoi am citit raspunsul D-voastra si marturisesc ca nu inteleg legatura.



Aici sunt nelamuririle dvs.
Dvs sunteti cel care "stoarceti" toate informatiile. Si nu am antrenat alti participanti, ci doar pe dvs, care doriti sa aflati toaaaaateeee detaliile, in conditiile in care de regula astfel de informatii costa. Pe aceasta cale, poate n-ar strica mai multa decenta din partea dvs, chiar si de la distanta.
Daca nu va intereseaza aceste informatii, de ce nu sintetizati intrebarea la subiect fara sa mai faceti alte adaugiri referitoare la alte achizitii, contextul in care s-au facut , conventia matrimoniala sau alte lucruri?
Si DA, plata se poate face si dintr-un cont din Polonia.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
raluk0207, utilizator
Intrebare:
Cumparatoarea "A" poate plati pretul ap direct in contul vanzatoarei "C" daca "C" nu are cont in RO numai in tara ei (Polonia)?

Raspüns:
Si DA, plata se poate face si dintr-un cont din Polonia.

D-na Raluk0207 nici acum nu vedeti?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
dumitrudd, utilizator
Plata se poate face în și din și într-un și dintr-un și (inserați ce conjunctie doriti dvs) cont in altul indiferent de stat, atât timp cât se face prin virament bancar.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O consultatie juridica se poate avea si la distanta, asa incat, daca mai aveti detalii de clarificat, o puteti face si de la distanta.
In privinta veniturilor proprii, de multe ori un client considera ca nu e important. este doar un profesionist cel care insista sa ii explice clientului (sau userului forumului in cazul nostru) acolo unde el crede deja ca stie si este minunat.
In privinta declaratiei semnate la notar, arat ca am vazut declaratii de te minunezi. Niciun notar nu a dorit sa imi accepte semnarea unei declaratii autentificate in care declaram ca sunt cea mai frumoasa, dar au fost notari care au acceptat semnarea unor declaratii care nu exista in codul civil, care sunt contracte unilaterale, acorduri parintesti sau chiar contracte bilaterale. Sa te uiti si sa te minunezi, nu alta, ca in povesti. Ultima tampenie pe care am vazut-o este declaratia ca esti de acord cu o conventie care nici macar nu era la dosarul notarului, pe care nu ti-a prezentat-o macar notarul... :)) De rasul rasului, nu alta.

Pe cale de consecinta este bine sa verificati la un avocat, mai degraba decat la notar, efectele documentului semnat. Caci, asa cum foarte corect va spunea colega, doar declararea ca sunt bani proprii nu este suficienta.
Pe de alta parte, va rog sa nu va suparati, dar ati primit comentarii despre acest aspect pentru ca si dv. ati insistat pe el. Raspunsurile de tipul: „nu ma intereseaza, oricum nu e cum spuneti” invita, ele insele, la comentarii suplimentare.
In privinta contului de plata, discutia este inutila, colega v-a spus ca se poate plati in orice cont, pe cale de consecinta si din orice cont.

Totusi, desi nu va ingrijoreaza deloc, as dori sa va atrag atentia privitor la procura. Sotul cumparatorului nu e chiar un mandatar ok ales, mandatarul e trimisul partii, deci al cumparatorului, aici e un oaresce conflict de interese. Stiu ca nu ati cerut sfaturi pe aceasta problema, totusi va recomand sa faceti mai cu atentie procura.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta depinde de pregătirea profesională a fiecăruia. Nu inseamna neaparat ca un alt jurist poate sa ofere răspunsuri mai competente.
Si avocații trimit nurorile să dea declarație de renunțare la succesiunea socrilor.
Ce se autentifică, în ce conditii si cum este doar decizia notarului in functie de client și de actele prezentate.
La fel, din experienta, procurile la Consulat se fac pe repede înainte. Intr-o perioada se completau datele cu pixul. Sunt sute de români zilnic care solicită acte notariale. Unii reusesc sa obtina o programare peste 2 luni.
Asa ca, degeaba userul vrea un curs de drept civil și bancar. Sunt slabe sanse sa il "gadile" cineva la Consulat intr-atat de detaliat. Important este mandatul, adică vânzarea, obiectul contractului și modalitatea de plata.

Alte discuții în legătură

Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in timpul casatoriei ContSters456803 ContSters456803 Buna ziua. Voi achizitiona un imobil in timpul casatoriei. 75% din suma este provenita din vanzarea unui bun detinunut de mine dinaintea casatoriei. Restul va ... (vezi toată discuția)