avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se cere o copie după CI pentru perfectarea unei procuri speciale la consulat. Există riscuri reale ca ulterior copia să fie folosită pentru ilegalități?

Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament in Romania de la o persoana care nu este cetatean roman si nu se afla in Romania. Am scos astazi un extras CF online, vanzatorul nu vrea acont , vrea toti banii prin transfer bancar DUPA semnarea contractului de vc, totul pare OK pana aici. Problema este ca nu poate sa vina in RO pentru semnarea contractului si mi-a propus sa faca o procura notariala la Ambasada Romana din tara respectiva unei persoane numita de mine care sa semneze in locul proprietarului pentru vanzare banii urmand sa fie transferati dupa aceea intr-un cont care va fi trecut in procura. Problema cea mai mare care ma nelinisteste pe mine este ca in aceasta situatie eu ar trebui sa ii trimit copie dupa Cartea de Identitate a imputernicitului.
1.Exista vreun risc real sa faca ilegalitati cu o copie xerox dupa un buletin ?
2.Se poate face procura fara copie dupa C.I. doar cu datele trimise pe alta cale SMS, mail etc.?
Imi doresc ACEST apartament din motive personale, daca ar fi fost vorba de alt ap renuntam .
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel, din experienta, procurile la Consulat se fac pe repede înainte. Intr-o perioada se completau datele cu pixul.


Aici corect !.
as proceda invers.. as apela la avocat sau chiar la notarul unde se vor perfecta actele pt a-mi redacta procura, ca apoi sa ma duc cu ce am nevoie sa imi fie scris, la consulat.
Totusi, desi nu va ingrijoreaza deloc, as dori sa va atrag atentia privitor la procura. Sotul cumparatorului nu e chiar un mandatar ok ales

Am numarat ! De 4 ori am intrebat si am repetat ca aceasta este intrebarea mea!Asta vroiam sa stiu!
colega v-a spus ca se poate plati in orice cont, pe cale de consecinta si din orice cont.

Chiar credeti ca trebuia sa stiu acest
pe cale de consecinta
?
doar declararea ca sunt bani proprii nu este suficienta

Acest aspect nici macar nu l-am comentat. Eu am combatut afirmatia:
Nu exista "fonduri proprii "

Ele exista si sunt enumerate in
Art. 340: Bunurile proprii

Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii.

Repet, eu nu am combatut afirmatia ca trebuie dovedite, eu am combatut afirmatia facuta de un utilizator
Nu exista "fonduri proprii
Am dat citate , nu am interpretat , nu am rastalmacit!
In privinta declaratiei semnate la notar, arat ca am vazut declaratii de te minunezi

Este valabil pentru orice meserie! De regula cei mai aroganti, cei condescenti, cei care tipa mai tare, cei care se cred sau se simt superiori pentru ca au o anume meserie sunt cei mai slabi profesionisti. Un adevarat profesionist este calm, stapan pe situatie cu argumente si nu face greseala sa-si subestimeze partenerul de discutie doar pentru ca are alta meserie

Am scris o fraza intreaga. Nu exista fonduri proprii, atat timp cat nu pot fi dovedite.
Si nu, nu ati combatut nimic. Doar ati dat copy paste la un articol care enumera bunurile proprii si nu are absolut nicio legatuta cu imprejurarea ca unul dintre soti declara (fara nicio dovada in acest sens) ca o anumita suma de bani este bun propriu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Draga domnule user, daca mai continuati pe acest ton, in afara subiectului, inchid topicul.
Inca odata, in opinia mea, sfatul colegei era corect in aceasta situatie. Va axati pe care are dreptate in loc sa va axati pe informatiile concrete primite. Mergeti la o consultatie juridica. La un om care face instanta.
In opinia mea raspunsurile s-au cam epuizat si a ramas doar iz de cearta pe aici pe care, din nefericire, ati incurajat-o de la bun inceput.
Ce v-a spus colega ca nu exista bunuri proprii nu e complet gresit, dar e nevoie de discutii detaliate ca sa va explicam, nu merge sa scriem cateva pagini aici... nu ca nu vrem, nu se poate, nu asta e scopul forumului.

In final, repet, in opinia mea procura e fragila in situatia data. Da, se poate plati in orice cont si, evident, din orice cont. Eu sunt jurist si juristii interpreteaza si in opinia mea consecinta era clara, chestiune cunoscuta public. Daca nu era, poate colega, care si-a rapit din timp sa va ajute, nu si-a dat seama. Sa o luati la rost nu ajuta.

Asa incat, va rog, reveniti la subiect sau il considerati incheiat. Considerati aceasta un avertisment in cf. cu art. 2,3 din regulamentul forumului. Sper sa nu gresesc numarul articolului, e cel despre agresiuni etc.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in timpul casatoriei ContSters456803 ContSters456803 Buna ziua. Voi achizitiona un imobil in timpul casatoriei. 75% din suma este provenita din vanzarea unui bun detinunut de mine dinaintea casatoriei. Restul va ... (vezi toată discuția)