avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camere de supraveghere la intrarea în casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camere de supraveghere la intrarea în casa scării: câți proprietari trebuie să își dea acordul?

Buna ziua, as dori să știu dacă la montarea camerelor la intrarea in casa scării, 20 de apartamente, este suficient să își dea acordul doar 11 familii, deci jumătate plus unu, după cum mi s-a precizat de către cei puși pe treabă. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adamar , utilizator 20:03, 15 Octombrie 2019
Teoretic știu și eu cum se procedează, am citit foarte mult ce s-a postat pe această temă, dar de la teorie la practică drumul e foarte lung...
Ideea este că nu am nicio certitudine că se va respecta legea, pentru că cei din bloc care s-au angrenat nu sunt deloc transparenți și deschiși la dialog. Acesta este, de altfel, motivul pentru care am apelat la acest site, pe care îl apreciez și îl consider foarte util, la fel ca răspunsurile dumneavoastră, pentru care va mulțumesc.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul instalarii sistemelor de supraveghere in condominii avand in vedere legislatia speciala GDPR este obligatoriu sa existe acordul individual al tuturor proprietarilor din condominiu
Va mulțumesc și dumneavoastră pentru răspuns. Așa știam și eu.
Este penibil și enervant că pentru a se aplica legea in țara asta trebuie mereu sa recurgem la reclamații și procese! Și nici măcar atunci nu-i sigur că avem câștig de cauză...
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru investiția în sine e nevoie de doar 2/3 dintre proprietari, pentru prelucrarea de imagini este necesar consimțământul
tuturor celor ce vor fi în imagine. Cam greu de crezut ca numai locuitorii din acea scara vor fi în imagini. Restul care vin pe acolo cum își dau consimțământul ?

4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
care este motivul pentru care nu doriti camere?
ca presupun ca sunteti de buna credinta si nu comiteti ilegalitati, nu iesiti dezbracata pe holul blocului, nu primiti vizite de la "personaje" de care sotul nu are habar...nu?
in alta ordine de idei, si ca sa fiu la subiect, nu este nevoie de acordul dvs expres pentru montarea camerelor si nici de consimtamant pentru prelucrarea datelor personale atata timp cat prelucrarea se face in baza unui temei legal (de exemplu predarea imaginilor la solicitarea organelor de urmarire penala). Este suficient acordul a 14 proprietari si lipirea de afise de informare privind supravegherea video.

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)