avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camere de supraveghere la intrarea în casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camere de supraveghere la intrarea în casa scării: câți proprietari trebuie să își dea acordul?

Buna ziua, as dori să știu dacă la montarea camerelor la intrarea in casa scării, 20 de apartamente, este suficient să își dea acordul doar 11 familii, deci jumătate plus unu, după cum mi s-a precizat de către cei puși pe treabă. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adamar , utilizator 20:03, 15 Octombrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Adina Abruda".

Instalarea camerelor este autorizata in conformitate cu prevederile legale ???
Monitorizarea inregistrarilor respecta cele stipulate de catre legiuitor ???

Durata MAXIMA de pastrare a inregistrarilor este stipulata de catre legiuitor.
Nu se bazeaza pe supozitii de genul "sa zicem".
Durata MINIMA de pastrare a acestor date este stipulata in contractul de prestari servicii incheiat de catre asociatie si firma specializata si autorizata in acest sens.
DACA aceasta firma si acest contract exista !!!

Regulamentele aprobate in adunarea generala a proprietarilor NU pot incalca legislatia romana inca in vigoare.
Responsabilitatile sunt strict impuse de catre legiuitor.
Quod erat demonstrandum.

Inregistrarile, in cazul in care nu sunt CRIPTATE, nu pot fi la indemana "curiosilor" din cadrul conducerii asociatiei de proprietari.
Si mai mult, mai sunt si "martori" care asista la vizualizare !!!
Cine i-a acreditat ???
Este foarte posibil ca acei "curiosi" sa doresca sa vizualizeze cine a aruncat coji de seminte pe casa scarii.
Foarte posibil
Mai mult decat absurd si TOTAL ilegal.
Sunt divulgate "date personale".
Ma refer la elementarele
- ora plecarii de la domiciliu;
- ora sosirii la domiciliu;
- ora la care evacuati deseurile menajere;
- persoanele care va viziteaza;
- etc ... .

Altfel, hai sa ne uitam, noi, asociatia, de cate ori pe zi locatarii isi schimba ciorapii.

Ridicol si ilegal.

Succes !!!

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adina Abruda@,
Cineva a facut referire la : cine a hotarat montarea unui sistem de spupraveghere in casa scarii, mai ales ca tot acest sistem costa ceva monetar?
Bun, ati hotarat, asta ar fi prima chestiune. Urmeaza acordul tuturor proprietarilor. Legea spune ca si a celorlalti - chiriasi, vizitatori, hoti, banditi si alte neamuri, da?
Legea mai spune ca trebuies montate stikere prin care sunt avertizate toate persoanele ca "Obiectivul este supravegheat video" Vrei sa intri in "obiectiv", ok, iti dai acordul sa fii filmat... Este o optinne, da?
Ajuta cu ceva sistemul acesta de supraveghere - care supraveghiaza doar pe spatiile comune? Iar fac referire la un alt user: - dvs. proprietarii, iesiti/intrati din casa in tinute intime ? Repet - ajuta cu ceva aceste camere?

In alta ordine de idei - nu as vrea sa va aduc aminte, ca am mai discutat, despre cazuri in care aceste camere de supraveghere au descurajat potentiale atacuri ale unor derbedei asupra unor persoane in varsta, femei sau barbati. Nu mai vorbesc despre copii - ca tot este peste toata media exemplele de la Caracal, da?
Daca ati sti ca sunteti protejata de acest sistem de supraveghere, ati mai fi atat de "interesata" de aceasta chestiune?
Discutati la asociatioe, vedti ce regulament intern aveti pe-acolo, obligati persoanele responsabile cu imaginile stocate sa-si faca treaba conform legii. Sa stiti ca imaginile nu sunt codificate, dar accesul la DVR se face pe baza de parola si doar atunci cand este nevoie.
Stabiliti timpul de stocare a imaginilor, stiind ca dupa epuizarea acestuia, sistemul inregistreaza peste ce a inregistrat cu 30-40 zile in urma.
Vreti sa va spun ce s-a intamplat la noi, de ce am avut nevoie de sistem de supraveghere?
- de o bucata buna de vreme, niste rau-voitori isi faceu nevoile fiziologice pe casa scarii, ba chiar si in lift, gaseam scuipat, ba chiar si efecte ale bauturilor alcoolice...
In fine, cam stiam cine cu ce se ocupa, dar hotul neprins - negustor cinstit. Ne-am hotarat, am luat acordul scris la 99% dintre proprietari si cat eram in probe, am si depistat faptasii (erau mai multi). Nu ma refer la masurile de corectie aplicate pentru ca nu am voie (stiti cum e chestiunea cu prelucrarea datelor cu caracter personal...), dar de atunci, chiar ca nu am mai avut evenimente.
DVR-ul merge, camerele integistreaza doar la miscare, nimeni nu se uita la inregistrari. Daca ar fi ceva, chemam organul de ordine. Ei se uita, descarca ce ii intereseaza si cu asta basta.
Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Adina Abruda".

Consider ca in cadrul acestui forum deosebit de respectabil ati primit suficiente informatii privitoare la legalitatea instalarii si utilizarii camerelor de supraveghere.

Atat "parerile strict personale" cat si "istorioarele" sunt caduce atata timp cat nu fac referire la legislatia romana inca in vigoare.

Succes !!!
Buna ziua ,ma poate ajuta cineva sa fac o plângere către ANSPDCP împotriva unei asociații de proprietari care au pus camere de luat vederi din anul 2012 fara acordul Adunări Generale! Am răsfoit pagina dansilor dar nu prea ma descurc, rămân dator ! Multumesc frumos .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si cine a platit pentru montarea camerelor daca nu a existat acord!? oricum, nu pt montarea camerelor fara acordul adunarii generale trebuie sa faceti plangere, ci pt incalcarea drepturilor dvs in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)