copilul are tata, e cel care il creste. Mama/ tata sunt cei cere te cresc, nu cei ce te fac.
Cel care a aparut acuma cu pretentii de tata, are intai de dovedit si asta tuturor.. copilului, mamei, instantei, care sunt intentiile sale. Deocamdata e o persoana pe care copilul nu o cunoaste si care poate disparea la fel de brusc cum a aparut.. atunci sa vedem cine si ce explicatii da..
againstPAS a scris:
Rănile copilului ca are legături cu tatăl sau? Mai bine fără? Asta e ideea? Și mai apoi sa ii explice mama cum tatăl l-a abandonat de mic și nu l-a căutat niciodată? Super.
Chestiile astea bulverseaza un copil cu uite tata, nu e tata.. mie mi s-a explicat, nici nu stiu cati ani aveam, cred ca vreo 6-7, ca mama naturala/ buna a tatalui meu traieste in Arad si bunica pe care o stiam eu e mama vitrega, cea care l-a crescut sau cum mi s-o fi zis mie atunci.. Cand m-a certat bunica , ce m-a trecut prin cap sa zic ? ca nu are dreptul sa ma certe ca nu e mama lu' tata, nu e "decat" femeia care l-a crescut. Femeia a inceput sa planga, nu a zis nimic.. abia peste niste ani m-a intrebat daca tin minte ce am zis.. ea nu a uitat toata viata cat a mai trait, iar eu nu am cum sa uit sau sa nu regret asta in fiecare clipa :( Pot sa sper doar ca m-a iertat.
agpas tot doreste ca cineva/ceva exterior siesi, cum ar fi hotarari jud, art de lege, decizii ccr etc sa-i dea rolul si importanta pe care in realitate nu o are
Din pacate atat legea, cat si instanta da cu larghete importanta celui biologic, fie mama , fie tata.
Cum statistic, de cele mai multe ori, copilul e trimis sa locuiasca cu mama, fara sa se cerceteze prea mult care e treaba cu mama, daca e capabila sa nu, daca are boli psihice sau are alt soi de probleme..
Sesizase cineva pe forum ca tata a primit drept de vizita desi era condamnat pt droguri, cu motivarea ca il va reeduca copilul, cand ar fi trebui sa fie monitorizat mai atent, vizita sub supraveghere macar o perioada.
Poate doamna din subiect va reveni peste o perioada mai scurta sau mai lunga si sper sa povesteasca ca toate sunt bune si ca coilul are o relatie buna cu tatal natural. Doamne ajuta sa fie un caz fericit.