avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cu cine votati ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cu cine votati ?

Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar daca votul este secret , secretul votului trebuie pastrat doar de organizatorii alegerilor , cei care voteaza puand sa spuna cu cine au votat sau cu cine intentioneaza sa voteze , deoarece in Romania libertatea cuvantului este garantata de constitutie .

Eu o sa votez cu Traian Basescu , cu toate ca in primul tur am votat cu Crin Antonescu ,crezand ca are sanse sa ajunga in al doilea tur de scrutin , si implicit presedintele Romaniei .
@ Alin Popescu -=D> =D> =D>
Iti aplaud nu optiunea (fiindca este dreptul tau sa votezi cu cine doresti) ci modul sincer si onest in care ai expus situatia.
Ieri cineva spunea: " Va fi un vot emotional dar si unul rational. Sper sa primeze cel rational".Achiesez acestui punct de vedere dar si punctului tau , Alin!Asta este farmecul democratiei : starneste pasiuni , dispute , emotii si in final concentreaza oamenii in tabere diferite!

@Romania_Inedit -- cred ca esti mana in mana cu SOV dar cred ca ti-a facut o farsa : cele 81% erau pentru Mircea Geoana ,iar traian basescu are 19% . caci asa scrie mare pe ecranul TV!:D
No comment. Vot popular!
Pe basescu nu-l suport, ca ne-a dat cu susu’n jos! Ne-am ales cu forfetar si cu munca in zadar…
Am votat in 2004 contra si m-am ales cu’n marinar – uitand ca marinarilor le place romul… Sunt rea – scuzati-ma – dar chiar e prea mult scandal in aceasta tzara si tzipetele le aud si vecinii – ceea ce nu e politicos. Ne vor privi, din nou, cu mila… Macar Geoana are relatii internationale particulare si prietenii aceia l-or apara si i-or tzine partea ca prieten, daca nu in calitate de presedinte al RO – ceea ce consider un avantaj primire… Iar daca primul ministru va fi cel anuntat tot ne putem astepta la unele gesturi de prietenie…
Cei de azi ce au dovedit? Ca au facut armata si stiu sa mearga taras?
Ca-mi voi fortza mana dreapta sa puna stampila pe numele unui PSD-ist e altceva - e ca untura de peste: nu e buna la gust, dar poate ajuta… Pana la acest moment n-am votat niciodata PSD, dar acum ma gandesc ca e si PNL…
Sa vedem ce ne aduce Mos Nicolae! Sper ca in 6 Decembrie sa nu se mai intrerupa electricitatea timp de o jumatate de ora din jumatate in jumatate de ora – de trei ori (cum s-a intamplat in 22 Noiembrie)
Eu sper un singur lucru: indiferent care dintre cei 2 candidati va fi ales presedintele Romaniei de catre poporul roman , sa schimbe clasa politica si sa schimbe "personajele" aflate la conducerea ministerelor , institutiilor publice , regiilor autonome si sa puna tineri competenti , bine pregatiti profesional si dornici sa faca treaba si sa faca si ceva pentru cei care l-au votat pe cel care numeste primul ministru!
In primul tur am votat cu Crin Antonescu.
In al doilea tur voi vota tot cu el. Adica cu platforma lui .

Daca iese Basescu presedinte vom avea cam in doua luni alegeri anticipate .
Daca iese Geoana vom avea alegeri normale peste 3 ani .

Succes la toti.
Suntem manipulati si este normal. Problema noastra este ca intram usor in capcana manipularilor. Hai sa analizam lozincile:
1) Alegeti Geoana, alegeti Iliescu, Vanghelie, Hrebengiuc... Se contracareaza cu Udrea, Videanu...
2) Alegeti Geoana, alegeti Voiculescu, Vantu, Patriciu.... Se contracareaza cu Cocos, Casuneanu. Popovici. Aici concluzia este interesanta pt nehotarati: Pe oricare il alegeti, veti alege Voiculescu, Vantu, Patriciu, Casuneanu. Popovici, baronii locali PSD. Apropo, o chestie draguta Daca se observa, PSD- ul “saracul” se afla pe o trapta “nobiliara” inferioara. Toti marii mogulii sunt asociati celorlalte partide, PSD- ul ramanand la nivel inferior( local)
3) Alegeti Geoana, alegeti dupa 20 ani comunismul. Asta- i cea mai mare fenta. Este chiar invers : Basescu= partid unic= autocratie discretionara= intoarcere cu 20 ani.
Dupa parerea mea toate sunt criterii false de alegere a presedintelui in epoca actuala( chiar si in Romania). Singurul criteriu valabil din cele de mai sus( pt mine) este spectrul unei noi dictaturi.
In rest, am alte criterii de alegere( pseudo ideologice, pragmatice, persoana...)

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)