avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2090 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cu cine votati ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cu cine votati ?

Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar daca votul este secret , secretul votului trebuie pastrat doar de organizatorii alegerilor , cei care voteaza puand sa spuna cu cine au votat sau cu cine intentioneaza sa voteze , deoarece in Romania libertatea cuvantului este garantata de constitutie .

Eu o sa votez cu Traian Basescu , cu toate ca in primul tur am votat cu Crin Antonescu ,crezand ca are sanse sa ajunga in al doilea tur de scrutin , si implicit presedintele Romaniei .
Corect Dna.Avocat,

Daca pdl-ul provine dintr-un fost partid de stanga iar un partid de dreapta s-a coalizat cu stanga, vom obtine o globalizare de stanga si cu un pic de influente de ici de colo:D

tot un necunoscator
Nana79 a scris:
alegerile trecute le-au castigat cu slogan socialist.

care anume? in plus, din cate imi aduc aminte, PDL s-a format dupa ce Stoica si altii au fost exclusi din PNL, nu din PSD. Si da, tot partidul e nou daca e s-o luam asa.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Cred ca pierdeti din vedere un aspect esential: sa votezi cu un liberal si apoi cu un democrat-liberal inseamna sa fii consecvent unui anumit tip de doctrina, indiferent de cine o reprezinta. Sa votezi cu un liberal si apoi cu un reprezentant al unui partid cu doctrina care anuleaza absolut tot liberalismul, asta da traseism!
Ok, au facut coalitie acum, dar este atat de aberanta incat e clar ca nu are vreo sansa. Este doar o iluzie frumoasa ca PSD renunta la tot ce identifica acest partid in favoarea ideilor liberale! Se fac frate cu dracul pana trec puntea, nu mai mult...
N-as vrea sa fiu lipsita de respect, dar imi pare ca... aveti un punct de vedere putin deformat si ca tradarea s-ar putea sa fie in alta parte.

Nici eu n- as vrea sa fiu lipsit de respact, dar dvs aveti o parere denaturata bazata mai mult pe "inima".
Incerc sa va contrazic cu argumente logice. Daca castiga Geoana:
1) Au existat destule coalitii incompatibile ideologic in Europa si au rezistat destul.
2) PSD nu are de ales( nu ar avea cu cine) . Daca ar fi sa tradezear trada PNL si nu prea cred, deorece acum ar avea prilejul sa cresca puternic in detrimentul PDL
3) Au colaborat f bine in Guvernul Tariceanu si s- au luat astfel si masuri de dreapta si de stanga( nu discutam acuma care au fost bune si care nu.
4) Nu are legatura votul de duminica cu tradarea vreunei doctrine ci cu o alegere intre doua "stiluri" de conducere
Daca va fi ales Basescu
Sunt in stare sa pun un pariu cu oricine ca se va instaura o forma destul de avansata de dictatura:
1) Comportamentul lui Basescu este cat se poate de evident
2) Vor fi alegeri anticipate( sigur fraudate masiv, nu ca pana acuma)- nu neaparat anul viitor- si se va profila un singur partid puternic- deja stapaneste tot in teritoriu fara sa fim intr- o dictatura)
Deci pentru mine alegera este clara: necesitate stringenta.
Si eu chiar cred in acest "triumvirat" cel putin o buna bucata de vreme pana se a mai stabiliza situatia
Cu respect
Marius Cioca
Care PDL partid de dreapta?
Este mai de stanga decat PSD. Au confiscat cota unica si se bat cu pumnul in piept ca sunt de dreapta. Prima data au vorbit de cota unica Nastase si Mihai Tanasescu. S-a opus "tatucu".
PD si PNL au castigat in 2004 cu aceasta tema, a cotei unice care a sedus pe toata lumea.
Dar care sunt ideile de dreapta ale PDL? Am inteles ca nu se privatizeaza nimic, ori peste tot afara economia privata este motorul dezvoltarii .
Legea salarizarii unice este de dreapta? In socialism pe vremea lui "Ceasca" raportul salarial era de 1 la 15. In legea asta nu s-a urmarit oare asa ceva, sa existe salarii " echitabile"?
Chiar, poate sa-mi spuna cineva in ce consta doctrina de dreapta a PDL?
Daca nu ne amintim sloganul despre romania soalista cu care a castigat pdl-ul alegerile trecute, nu inseamna ca nu a fost asa.Iar daca ati fi urmarit confruntarea dintre Geoana si Basescu l-ati fi aflat, sau vi l-ati fi amintit.Daca avem convingeri orientate clar , pai sa fie intemeiate cum spuneam si mai sus , nu subiective, asteptand si de la altii sa fi de acord cu noi. Pe acest forum,in general sunt oameni intelectuali, iar frumusetea dezbaterilior reiese din taria cu care fiecare ne sustinem civilizat punctul de vedere , personal respect opinia fiecaruia , pt ca nu putem fi toti la fel.Asta este statul de drep, liber , care in curand are toate sansele sa nu mai existe pt ca violenta cu care pdl-isti isi sustin pct de vedere, a invrajbit pe toata lumea?De cand atata fanatism?

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)