avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2089 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cu cine votati ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cu cine votati ?

Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar daca votul este secret , secretul votului trebuie pastrat doar de organizatorii alegerilor , cei care voteaza puand sa spuna cu cine au votat sau cu cine intentioneaza sa voteze , deoarece in Romania libertatea cuvantului este garantata de constitutie .

Eu o sa votez cu Traian Basescu , cu toate ca in primul tur am votat cu Crin Antonescu ,crezand ca are sanse sa ajunga in al doilea tur de scrutin , si implicit presedintele Romaniei .
Am votat cu Antonescu si nu-mi pare rau decat de faptul ca nu a obtinut mai multe voturi.
Acum votez tot cu el pentru ca numai asa o parte din liberalii lui Crin Antonescu vor putea face patre din viitorul guvern.
Numai alegandu-l pe Geoana (care face echipa cu Antonescu) se vor putea realiza o parte din promisiunile electorale ale PNL-ului.
Alegandu-l pe Geoana raman fidel lui Antonescu cu atat mai mult ca acum este mare nevoie de votul nostru si nu e cazul sa ne schimbam optiunea de la un tur la altul ca doar nu s-a intamplat nimic important in acest timp.
Cineva mai sus critica parlamentarii traseisti. Apoi sustine ca a votat in primul tur cu Antonescu crezand ca ar fi avut sanse sa intre in turul 2, iar acum va vota cu Basescu. Pai acesta-i traseism curat. Sa-ti tradezi candidatul intre cele 2 tururi.
Nu ne mai mira prea mult, ca doar exista multe metode, inclusiv aceasta, de manipulare. Numai ca pe acest forum sunt oameni pregatiti si nu tine, nu merge. Apreciez opinia celor care au sustinut acum o sapatmana, doua, sau o luna ca vor vota cu Basescu si sustin acelasi lucru si acum. La fel si cu cei carel-au votat pe Gioana sau pe Antonescu. Dar nu-i pot aprecia pe cei care-si schimba candidatul ca pe ciorapi. Macar sa o faca in tacere si sa nu mai aduca si argumente prin care sustine necesitatea tradarii, incercand sa-i lamureasca si pe altii.
O astfel de atitudine ne face cinste: verticala, convinsa si motivata.Indiferent in ce crezi, daca o faci cu tarie, aducand argumente solide in sprijinul ideei tale, care ,chiar daca pt altii reprez o prostie, esti liber.Asa imi educ si copilul care sper sa creasca un bun cetatean intr-un stat liber :sa aiba intotdeauna incredere in alegerile sale, dar sa le gandeasca foarte bine inainte.Sper ca vom gandi bine, bine de tot cu totii inainte de a pune stampila duminica.
adriantot a scris:
Apoi sustine ca a votat in primul tur cu Antonescu crezand ca ar fi avut sanse sa intre in turul 2, iar acum va vota cu Basescu. Pai acesta-i traseism curat. Sa-ti tradezi candidatul intre cele 2 tururi.

Cred ca pierdeti din vedere un aspect esential: sa votezi cu un liberal si apoi cu un democrat-liberal inseamna sa fii consecvent unui anumit tip de doctrina, indiferent de cine o reprezinta. Sa votezi cu un liberal si apoi cu un reprezentant al unui partid cu doctrina care anuleaza absolut tot liberalismul, asta da traseism!
Ok, au facut coalitie acum, dar este atat de aberanta incat e clar ca nu are vreo sansa. Este doar o iluzie frumoasa ca PSD renunta la tot ce identifica acest partid in favoarea ideilor liberale! Se fac frate cu dracul pana trec puntea, nu mai mult...

Dar nu-i pot aprecia pe cei care-si schimba candidatul ca pe ciorapi. Macar sa o faca in tacere si sa nu mai aduca si argumente prin care sustine necesitatea tradarii, incercand sa-i lamureasca si pe altii.

N-as vrea sa fiu lipsita de respect, dar imi pare ca... aveti un punct de vedere putin deformat si ca tradarea s-ar putea sa fie in alta parte.
Inainte de ani 90 am votat dus de mana (pcr), dupa am tot sperat de la votare la votare ca se va schimba ceva.
Au trecut 20 de ani, inca mai sper! Dar oare pana cand?
Vom mai avea oare baroni locali?
Sa facem o paritate cat FSN /PSD , cat restul ....dupa care sa votam si sa speram.

Un necunoscator
Cred ca revenim la discutia ce priveste orientarea partidelor de dr sau de stanga.Cu tot respectul va arat ca pierdeti din vedere geneza pdl-ului.S-a desprins dintr-un partid de stanga , lucru punctat de Geoana aseara la confruntare,iar in afara de ce spun ei, realitatea este, ca identitea lor liberala , este total fictiva si foarte noua intru-cat, alegerile trecute le-au castigat cu slogan socialist.

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)