Buna ziua!
Stie cineva mai in varsta, daca, inainte de Legea 230/2007, la preluarea actelor, gestiunii, etc, noul administrator prelua si Fondul de Rulment, pe un act anume, sau formular special ?!
La noi "a disparut fondul de rulment" si adminul insista ca nu a existat asa ceva niciodata, desi el si presedintele au distrus arhiva, ca cica, "nu mai aveau loc pentru ea!"
E vorba de 180 de apartamente, deci cam 24.000 de ron!!!...
Nu ma trimiteti la Comisia de cenzori, ca nu mai exista, au desfiintat-o, se pare deliberat, iar persoana actuala are peste 70 de ani si e bolnava si posibil si cu probleme psihice!
Fisa postului la administrator e optionala sau obligatorie ?!
Dar la presedinte ?!
Va multmesc!
Da, sigur, pana incep oamenii cu texte de genul: eu am platit. am chitanta de ce sa mai platesc? sau: nu platesc dmone eu, de ce platesc eu ce au furat altii? sau: eu am platit dar nu mai gasesc chitanta etc etc
Asta este rezultatul indiferentei tuturor din imobilul respectiv. Si acum se vede cat costa!
Cu secole in urma, cand am fost eu admin, dadeam chitanta si eliberam banii cand omul pleca din bloc, dar daca ei au ars arhiva ???! Pe sest, doar 2 sau 3 oameni "fideli" , ignoranti, obedienti in cel mai rau stil cu putinta ???!..
Caragiale s-ar zvarcoli in chinri, e depasit exponential, de cruda jungla si meandrele realitatii actuale!!..
Bloc Expert
Sunt de acord cu dumneavoastra pana la un punct , nu pot fi de acord cu faptul ca din fondul de rulment sau facut cheltuieli pentru reparatii , inainte de acuala lege , intr o asociatie de proprietari erau mai mule conturi ( de reparatii , de rulment ,speciale etc. )
Pe mine altceva ma frapeaza , cum de abia acum s a sesizat cineva ca a disparut fondul de rulment pentru ca sa nu mi spuna cineva ca acesta nu a existat !
Sa spui acum ca s a dat foc la arhiva ca nu mai avea loc nu stiu ce documente , mi se pare de domeniul fantasticului .
Aici dupa parerea mea trebuie sa intrevina politia pentru ca este caz chiar penal , asta asi face eu daca asi fi in locul respectivilor locatari , bine inteles daca vor sa se implice , in caz contrar - isi merita soarta .
Poare ar trebui implict putin si serviciul din primarie urmand pasii din lege
Toata vina dupa parerea mea o are presedintele , el trebuie strans putin , cum pui un om bolnav in respectiva functie cand legea spune clar cum si ce
Am preluat nenumarate asociatii cu situatii neclare, la o multime de asociatii s-au efectuat lucrari "urgente" din fondul de rulment pentru ca nu aveau strans fond de reparatii. Si, ulterior nu s-au mai strans deloc.
Am preluat asociatii care aveau fondul de rulment evidentiat in lei vechi, din aia de pe timpul lui Ceausescu. Cand le-am spus ce si cum trebuie facut au zis toti din bloc ca nu e buna firma, ca le cresc costurile, era mai bine inainte. Si mergeau din esalonari in esalonari platind o gramada de bani penalizari. Despre ce vreti sa mai vorbim?
Pana cand lumea nu intelege ca viata la bloc presupune si niste costuri pentru intretinerea spatiilor comune si ca fiecare trebuie sa isi plateasca la timp ceea ce consuma nu va fi bine.
Am mai spus si repet: pana cand nu se profesionalizeaza complet domeniul asta o sa fie o varza totala. Si nu se va profesionaliza pentru ca nu se doreste, este mai bine pentru unii sa se mentina o stare de incertitudine si sa existe o masa de manevra pentru scopuri electorale, populiste. Si legile vor fi proaste in continuare daca sunt facute de habarnisti si incompetenti care nu au avut de-a face in viata lor cu lucrul efectiv cu asociatii de proprietari.
Fond reparatii
frezii
Buna ziua.La noi in bloc(4 etaje)s-au schimbat tevile de la calorifere de la parter la etajul patru ,fiecare proprietar platind individual mesterului ... (vezi toată discuția)