Buna ziua!
Stie cineva mai in varsta, daca, inainte de Legea 230/2007, la preluarea actelor, gestiunii, etc, noul administrator prelua si Fondul de Rulment, pe un act anume, sau formular special ?!
La noi "a disparut fondul de rulment" si adminul insista ca nu a existat asa ceva niciodata, desi el si presedintele au distrus arhiva, ca cica, "nu mai aveau loc pentru ea!"
E vorba de 180 de apartamente, deci cam 24.000 de ron!!!...
Nu ma trimiteti la Comisia de cenzori, ca nu mai exista, au desfiintat-o, se pare deliberat, iar persoana actuala are peste 70 de ani si e bolnava si posibil si cu probleme psihice!
Fisa postului la administrator e optionala sau obligatorie ?!
Dar la presedinte ?!
Va multmesc!
Principală boală a asociațiilor de proprietari este lipsa de inplicare a oamenilor si boala de tipul "stiu eu" din acest motiv blocurile comuniste sunt într-o situație jalnica si aici ma refer la partea de: instalatii, modernizări, balcoane care stau sa cada si nenumărate datorii la diverși furnizori. Revenind la subiect cu banii din fondul de rulm3nt s-au plătit restanțe si reparatii de cele mai multe ori fără de care blocurile ar intra în imposibilitatea de plata si ar rămâne fără apă sau căldură...
De acord, dar daca oamenii nu au bun simt minimal, daca nu sunt solidari in normalitate si bine, daca gandesc "nu ma complic, dece sa ma leg la cap daca nu ma doare", si altele similare, ce e de facut ?!
Se poate legifera bunul simt, implicarea, normalitatea si solidaritatea fireasca ?!?..
Nu vad cum!
Si daca i-ai putea "obliga", cumva, sa vina la sedinte, nu ii poti face sa fie corecti, sa se implice si sa fie normali, din pacate..
Pe strada, daca faci mizerie, poti fi amendat, in traficul rutier, daca nu respecti regulile, poti fi amendat, poti rani pe altii, ii poti omori, sau poti muri si tu si cei din masina ta..
Dar la un bloc comunist, cu probleme fizice firesti, din timp in timp, ce se poate face ???! Si mai ales cu un comitet "autoales", ei intre ei, presedinte imoral si direct interesat sa ia cat mai multi bani, dar sa nu faca nimic, si cenzor idem, are cineva o idee salvatoare ???!
Daca s-ar fi platit reparatii, trebuia sa se stie, si sa se afiseze devizul cu lucrarile executate,primo, secundo, avem rubrica de incasari distincta pe tabelul de intretinere, si tertio, am mai spus, bani sunt, poate peste 100.000, dat fiind ca ne intra lunar, peste 700 de euro din chirii GSM, plus 15 lei de fiecare apartament..
Cum sa platesti restante din fondul de rulment ???!
Numarul de restantieri e relativ constant, avem 5 zile de incasari taxe - de 2 ori cate 2 zile plus inca una dupa o saptamana de la ziua a 4-a, si nu ne-am resimtit financiar niciodata din aceasta cauza!..
Si nici fara apa rece sau calda nu am ramas vreodata!
Smecheriile se fac cu instalatorii si alti prestatori de servicii.. ca taiat si adunat iarba si crengi, vopsit si zugravit si reparatii dupa montat usi si geamuri termopan.. etc..
Dar, nicodata nu au afisat, sa stie toata lumea, cati bani avem in banca, cat s-a cheltuit pe reparatii, cu chitanta originala sau macar in copie zerox, ci doar foi scrise de mana, semnate doar de adminul neonest, si semnate doar de el, NU verificate si semnate de cenzor si presedinte!
Pai si atunci, ce ne mai miram ???!
Toti vor sa ia doar bani, cat mai usor, dar sa respecte Legea si sa se implice si lupte pentru binele condominiului, nu!
Aveti vreo solutie salvatoare ???!
Nu sunt din Bucuresti, altfel sigur nu se ajungea aici..
Am dat toate detaliile posibile, si mai adaug o mare problema, ignorata si de consilierii prezidentiali care l-au sfatuit pe Presedinte sa semneze Legea 196..
Au omis sa corecteze, IN BINE si NORMALITATE, ca, daca se constata erori de admin, cenzor si presedinte, sa plateasca ei, ca persoana fizica, acele "erori", care au condus la posibilitatea smecheriilor si furturilor si deteriorarea instalatiilor si a blocului!
Astfel, daca l-ai prins pe oricare din cei 3 banditi ca a bagat mana in banii blocului, a incalcat Legea cu buna stiinta, sau orice altceva negativ si prejudiciant, NU din banii blocului, adica ai Oamenilor nevinovati sa se plateasca amenda la politie sau ITM, ci ei, din buzunar, EI, ABIA ATUNCI AR FI CONSTRANSI, CAT DE CAT SA FIE CORECTI, CA SA NU PLATEASCA AMENDA DIN BUZUNAR!
Si nu e doar o teoretizare, ci s-a si intamplat la noi, cu inclacarea flagranta a Legii si cu complicitatea autoritatilor, din pacate!!!...
Citit cu atentie si celelalte postari si raspunsuri si intrebari ale mele si o sa va edificati!
Cu asemenea raspuns laconic, va garantez ca, aproape niciodata, din moment ce presedintele, comitetul executiv s-au ales ei intre ei si cu administratorul sunt mana in mana!!..
Analizati macar in mare, similitudinile si disfunctiile operative si conceptuale ale "cercetarilor autoritatilor" de la Caracal, cu cele 2 fete disparute, si o sa puteti intelege mai multe..
Cum sa reconstitui fondul de rulment, daca banii si puterea sunt la smecheri, ca orice expertiza contabila sau avocat trebuie platit!
Cu ce, si cum !??
Sau nu ati citit toata speta! ??!
Nu avem secretar, care, conform Legii sa scrie procesele verbale, ci le scrie adminul cu probleme, omul presedintelui! Uneori si pe foi volante!
La ultima sedinta de AG, care a durat 90 de minute, a scris o pagina/A4 !!!
Desi am solicitat sprijin de la Sectia de poolitie, ca sa nu iasa scandal, au venit 2, au ascultat, au recomnadat batranilor sa aiba grija cu cine se urca in lift, sa nu devina victime, au atras atentia asupra diverselor depozitari de bunuri combustibile pe culoare, corelat cu accesul aurolacilor si cam atat!
Desi am atras atentia ca Legea prevede ca secretarul sa scrie procesul verbal, si ca o persoana propusa in comitet, neprezenta, a fost votata fara imputernicire, politistii s-au facut ca nu aud!!! Ce mai vreti ??!
Etc, etc..
Fond reparatii
frezii
Buna ziua.La noi in bloc(4 etaje)s-au schimbat tevile de la calorifere de la parter la etajul patru ,fiecare proprietar platind individual mesterului ... (vezi toată discuția)