Scara de bloc. Cineva, nu spun cine, care are sistem de supraveghere video pe scara, al asociației și interfon la întrare, plus vecini care au obiceiul de a urmări tot ce mișcă, dorește să-și instaleze o sonerie video, dar nu cea care sa se activeze în momentul în care cineva suna la usa, ci și una câte sa detecteze în proximitate și sa înregistreze persoane. Acea persoana e mirata cind ANSPDCP explica faptul ca modul de autorizare depinde cum se raportează acel mijloc tehnic la spațiul public al scării de bloc.
Criteriul determinant, totuși, nu e proprietatea, drumurile private au o reglementare ce obliga în mod expres proprietarul sa monteze un panou de avertizare asupra interzicerii accesului circulației publice.
Aplicarea in diverse contexte este relativa la principiu si cand o institutie iti spune niste povesti sforaitoare si usor interpretabile in functie de pareri, fara baza legala, esti interesat sa lamuresti problema.
@latka - va rog nu mai raspundeti offtopic. Si sincer cred ca denaturati cu rea vointa sensul discutiei. De ce raspundeti ca un copil mic? Ca nu va dam dreptate? Ma intereseaza problema in detaliu mai ales ca se contrazic o institutie cu alta, sunt lucruri nereglementate si relative la interpretare sau pareri mai mult sau mai putin avizate si exista dubii clare in aceste situatii. Ma intereseaza o clarificare. Raspundeti ca un copil mic ofticat ca i s-a luat o acadea, zau. Incetati cu acest comportament. Nu este adevarat ce spuneti in mesaj. Cine este interesat vede clar ca acolo este discutia despre un aparat care poate avea sau nu detectie la miscare sau care poate fi deazctivat. Poti gasi pe piata un model sau altul, poti achizitiona un anume model sau altul in functie de pret, disponibilitate etc. Nu toate modelele au detectie la miscare si nu intereseaza pe nimeni detectia la miscare fiind sistem de supraveghere pe scara ci doar sa te vezi cand apesi butonul soneriei inteligente (asta era discutia pentru cine este intreresat dar dumneavoastra va ofticati ca nu va dam dreptate unde nu aveti). Restul sunt discutii despre context. Tot o tineti cu minciuni p'aci de parca ati sti ce vreau eu exact sa fac. Incetati cu dezinformarea bazata pe pareri.
Eu cred ca spatiul public nu poate fi chiar orice si este relativ la tipul proprietatii. Daca proprietatea este privata poti pune restrictii, si stabili reguli, clar. Daca este publica nu ai cum ci doar statul si unitatile administrativ-teritoriale pot hotari.
Nici nu ma interesează să-mi dați dreptate, știu ca am. Scara de bloc e spațiu public din motive logice:
1. Nu poate un proprietar sa interzică accesul vizitatorului altui proprietar.
2. Nu există o delimitare stricta a spațiului de acces(proprietate comuna) , care bucată cui aparține, tocmai din această cauză.
3. Exista reglementări ISU pentru interzicerea blocării acestei cai de acces. Răspunderea este contravențională.
4. ANSPDCP nu s-a "băgat în seama" când v-a răspuns vizavi de acest spațiu, ca nu înțelegeți e altceva.
Prin urmare, mai ușor cu.... proprietatea pe scări.
Treaba este simpla din cate observ:
Legea prevede ce este proprietate publica si privata.
De aici deriva restul lucrurilor subsecvente, spatiul public si privat, drepturi, obligatii etc.
Alte chestiuni sunt relative la interpretare si nu pot schimba sensul stabilit de lege si nici nu pot crea obligatii sau drepturi in plus fata de cele stabilite in lege.
Cine vorbeste alte lucruri spune ineptii sau nu a inteles complet situatia.
Aprobari sonerie video
giv
Buna ziua.
Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio.
Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)