avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"

Buna ziua.

Ma intereseaza daca exista vreo lege prin care sa se reglementeze explicit ce reprezinta notiunea de "spațiu public".
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:37, 25 August 2020
Nu mai amestecati lucrurile.
Una e drum alta e scara.
Una a proprietate a unei persoane (cuantificabila, masurabila si in care se cunoaste fara echivoc cota parte a proprietarului si deci clar drepturile si obligatiile relative la un spatiu fix), alta e proprietate comuna unde totul este in devalmasie fara a avea posibilitatea de a individualiza partea fiecaruia (unde drepturile si obligatiile nu pot fi individualizate relativ la o suprafata ci doar la gramada fara a avea posibilitatea de a le detalia in mod clar spatial).
Daca eu nu pot impune obligatii in partea comuna altor proprietari nici ei nu imi pot pune mie, in mod corelativ, restristi in a imi exercita drepturile si interesele.
De aceea spun ca nu depinzi de nimeni pe partea comuna in a-ti realiza drepturile si interesele legitime deoarece o astfel de impiedicare sau conditionare ar fi impotriva legii.
Drumul de acces poate fi pe camp sau in alte locuri unde nu intra in conflict cu drepturile tale ce le ai asupra vietii, intimitatii si sanatatii dar scara de bloc da deci e cu totul si cu totul alta mancare de peste.
Imi dati exemple care in majoritate sunt departe de subiect si fara o legatura cu subiectul. Sunt si postari de retinut dar majoritatea deviaza de la subiect.
Din cate am inteles totul este relativ la interpretarea (subiectiva) in functie de situatia concreta.
Ce am in lege se leaga de subiectii de drept numiti stat si unitati administrativ-teritoriale pentru a avea o legatura subsecventa cu spatiul public.
Spatiul public (din cate am inteles eu pana acum) este un spatiu delimitabil in primul rand si daca prin natura sa este destinat publicului si se poate confunda usor si cu alte spatii care desi par publice nu sunt. Simplul fapt ca poti patrunde intr-un spatiu privat nu il face public ci doar accesibil.
Parerea mea.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
giv, utilizator
1, Care este partea dvs. comuna, unde aveti drepturi si interese legitime ?
2. Ce lege (articol daca se poate) va permite sa va manifestati aceste interese legitime, astfel incit sa faceti ce vreti pe acea parte comuna ?
3, Eu v-am dat exemplul cu drumul public pentru similitudine, vorbeati de niste principii generale care v-ar da dreptul pe proprietate privata sa faceti ce doriti. V-am aratat ca nu.
4. Spatiul public este dat nu atit de forma de proprietate, ci in principal de forma de reglementare a accesului. Acolo unde legea nu interzice, inseamna ca este permis, asa spune un principiu de drept. Simplul fapt ca poti patrunde intr-un spatiu privat (magazin, parc, drum, benzinarie, muzeu, scara de bloc etc) il face spatiu public. Spatiile cu acces interzis pentru public sunt reglementate.

Puteti avea cite pareri doriti, asta nu schimba lucrurile si notiunile.
Scara de bloc e aceeasi mincare de peste.

Daca, totusi, credeti in continuare altceva, aratati dvs. temeiul legislativ, nu pareri. Eu v-am dat destule temeiuri. Reciproc, daca sunteti fair-play, aratati si dvs.
latka, utilizator
1. Calea de acces in locuinta din holul comun si spatiul de la usa de la intrare (ma mir ca puneti o asemenea intrebare de copil de 5 ani).
2. Art. 26, 27, 31, 44 din Constitutie ca repere generale. Multe altele in subsidiar.
3. Nu a zis nimeni ca faci ce vrei, dumneavoastra ati spus asta. Eu am spus ca faci cu respectarea legii (iar dati pe langa si bagati minciunele sa pareti mai credibil).
4. Dati-mi unde scrie negru pe alb in lege, altfel e parere. Eu v-am aratat pe textul legii ca scrie altceva in rapsunsurile precedente.
5. Eu zic ca e abureala ce spuneti si doar partial adevarat.

O sa revin la institutiile abilitate (care se bat cap in cap in raspunsuri) pana lamuresc problema.
giv a scris:

1. Calea de acces in locuinta din holul comun si spatiul de la usa de la intrare (ma mir ca puneti o asemenea intrebare de copil de 5 ani).

Ce e aia calea de acces in locuinta ? Definiti-o exact, dimensiuni. Cit de mare e spatiul de la usa de intrare care va apartine ? Aratati-mi legea care va da dreptul la aceste suprafete. si unde le descrie si pozitioneaza. Nu va mai mirati, ci dovediti.

2. Art. 26, 27, 31, 44 din Constitutie ca repere generale. Multe altele in subsidiar.

Ma faceti sa rid. Aveti domiciliul pe casa scarii si e un spatiu intim ? Locuiti cu familia pe hol ? Si ce are spatiul public cu dreptul la informatie ? :) Iar legatura dintre spatiul public si dreptul la proprietate privata chiar nu o inteleg.
[ link extern ]

3. Nu a zis nimeni ca faci ce vrei, dumneavoastra ati spus asta. Eu am spus ca faci cu respectarea legii (iar dati pe langa si bagati minciunele sa pareti mai credibil).

Ia sa vedem mincinosul:
"Daca proprietatea este privata poti pune restrictii, si stabili reguli, clar" Ia cercetati cui apartin cuvintele..

4. Dati-mi unde scrie negru pe alb in lege, altfel e parere. Eu v-am aratat pe textul legii ca scrie altceva in rapsunsurile precedente.

Ce sa va dau ??? Cine a enuntat acel principiu de drept, haida de. Daca-mi amintesc bine, provine din dreptul roman (Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem). Daca tot v-ati bagat sa-mi dati exemple (aiurea) din legea fundamentala, de ce nu cititi despre principiile de drept. Eu v-am spus ca nu va pricepeti, dar nu vreti sa acceptati asta.

5. Eu zic ca e abureala ce spuneti si doar partial adevarat.

O sa revin la institutiile abilitate (care se bat cap in cap in raspunsuri) pana lamuresc problema.

Daca nu vreti sa fiti "aburit", v-am mai spus, repet acum, cumparati consultanta juridica.

6. "(1) Sunt izvoare ale dreptului civil legea, uzanțele și principiile generale ale dreptului.
(2) În cazurile neprevăzute de lege se aplică uzanțele, iar în lipsa acestora, dispozițiile legale privitoare la situații asemănătoare, iar când nu există asemenea dispoziții, principiile generale ale dreptului."
[ link extern ]
latka, utilizator
Bine domnu'.
Aveti dreptate.
Ha ha ha.
As dori sa mai raspunda si altcineva.
Ati facut obsesie din a ma contrazice.
Sunteti chiar amuzant dar nu subscriu la ce spuneti.
Mai vedeti-va si de treaba ca pierdeti prea mult timp cu postarile mele.
Oricum nu ma iau dupa ce scrieti aici (dumneavoastra mi-ati dat niste sfaturi dar autoritatile au avut pareri diferite pana acum). Mai sap.
:)
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate arockz arockz Salutare la toata lumea. Rog un jurist sau un avocat sa ma ajute cu un punct de vedere la o \"mica\" nelamurire. Desigur ca si alte pareri sunt ... (vezi toată discuția)
Loc parcare reședință am achiziționat o locuință dar nu ... CM1968 CM1968 Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea ... (vezi toată discuția)