avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Definitia a ceea ce reprezinta "spațiul public"

Buna ziua.

Ma intereseaza daca exista vreo lege prin care sa se reglementeze explicit ce reprezinta notiunea de "spațiu public".
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:37, 25 August 2020
Asa e, simplu ca buna ziua :). Proprietate publica=spatiu public accesibil oricui, proprietate privata=spatiu privat, accesibil numai celor ce-l detin
Interziceti atunci accesul in scara blocului si montati soneria, ce mai stati pe ginduri.
[ link extern ] /
Ce ineptii pot spune si judecatorii aia, FB e a lu' Mark, asa ca poti sa scrii orice, tot Mark plateste. :)
latka, utilizator
Un post pe FB este public datorita adresabilitatii virtuale neîngrădite de un anume drept de proprietate, pe cand o scara de bloc este cu totul altceva.
Seamana dar nu este acelasi lucru.
Este o opinie referitoare la un spatiu virtual, nu concret.

P.S.
"ginduri" se scrie "gânduri", cu î din a.

latka a scris:

Asa e, simplu ca buna ziua :). Proprietate publica=spatiu public accesibil oricui, proprietate privata=spatiu privat, accesibil numai celor ce-l detin
Interziceti atunci accesul in scara blocului si montati soneria, ce mai stati pe ginduri.
[ link extern ] /
Ce ineptii pot spune si judecatorii aia, FB e a lu' Mark, asa ca poti sa scrii orice, tot Mark plateste. :)

Principiul juridic este acelasi, fie el si virtual, e vorba de acces neingradit. Altfel putem spune ca ICCJ a gresit, FB e proprietate privata, daca ne luam, cum ati spus, "dupa principii generale".
Aratati-mi legea, cum spune ca e intr-o scara de bloc ?

Off-topic: "ginduri" se scrie "gînduri", cu î din i, de catre cei care stiu gramatica si ceva istorie lingvistica. In revistele de cultura asa se scrie.

"În Academie, în momentul în care s-a votat treaba asta, erau doi lingviști. Unul a votat împotrivă, celălalt s-a abținut. Și specialiștii din exterior au fost ignorați – pentru că profesori și lingviști din toată țara s-au opus atunci inițiativei – și discuția științifică nu a avut loc. Cu alte cuvinte, niște indivizi care au treabă cu limba cum am eu cu fotbalul (spoiler: n-am) au stabilit că de atunci se schimbă regulile de scriere, dintr-o obsesie legată de tarele comunismului, fără să ia în seamă argumentele științifice – de parcă așa scapi de rămășițele comuniste: prin înlocuirea unor litere. Trebuie să menționez și că lingviștii din Republica Moldova s-au opus vocal atunci, pentru că acolo doar ce se adoptase româna ca limbă de stat, și o nouă reglementare le-ar fi îngreunat eforturile de a o vedea implementată, însă au fost și ei ignorați."
[ link extern ]
[ link extern ]
latka, utilizator
Tocmai asta spun.
Ca ne invartim intr-o serie de situatii nereglementate sau reglementate partial care nu fac lumina fara echivoc (parerea mea, fac ce vreau cu ea) si lasa loc la.....interpretari.
Si eu spun ca scara de bloc este un spatiu public. Nu exista reglementare pentru a interzice accesul. Prin urmare nu exista nici loc de interpretari, pentru ca, daca "ar fi lege, nu ar fi loc de tocmeala". Fara echivoc.

Trebuie aplicat aici un principiu de drept:
"Tot ceea ce nu e interzis, e permis."

Unde e lege, scrie asa:
La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat sa instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificatia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum inchis circulaţiei publice".
HG1391/2006

Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate arockz arockz Salutare la toata lumea. Rog un jurist sau un avocat sa ma ajute cu un punct de vedere la o \"mica\" nelamurire. Desigur ca si alte pareri sunt ... (vezi toată discuția)
Loc parcare reședință am achiziționat o locuință dar nu ... CM1968 CM1968 Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea ... (vezi toată discuția)