Nu stiu ce sa spun when. Copilul meu
aici ați pierdut din start argumentul. Copilul dumneavoastră. Atât. Nu puteți generaliza doar pentru ca al dumneavoastră copil face sau nu un lucru. Ca om care are contact cu mulți copii și cu mulți oameni din tara și din străinătate care lucrează și tratează copii va pot spune ca pentru majoritatea covârșitoare incurajarea e esențială.
Cand ii spun ca vine familia din strainatate sau ceilalalti e maxim de incantat, desi nu-l "pregatesc emotional".
Corect, aveți mare dreptate însă e o diferență. Nu a fost niciodată tensiune în casa din cauza familiei din străinătate. Ia certați-va puțin cu ei la telefon sau ia plângeți din cauza unei situații legata de ei sau stați într-o tăcere stânjenitoare când apar ( adică lucruri care se întâmplă în general la orice divort) și va garantez ca nu se ca mai bucura și nu va mai dori sa ii vadă.
Si a fost nevoie o singura data, nu din 2 in saptamani.
Corect ce ați spus aici. De regula aceasta pregătire emoțională e necesara atâta timp cât părinții nu au depășit perioada divorțului adică încă sunt resentimente și lucruri nerezolvate. În clipa în care amândoi trec mai departe, dacă copilul are o relație sănătoasă cu nerezidentul nu va mai avea nevoie de aceasta pregătire sau susținere emoțională din partea rezidentul.
Cand copilul e un copil perfect functional si perfect integrat in mediul lui, nu e niciun abuzat. Abuzul nu e vreo boala celulara sa se vada doar la microscop.
Nimic mai fals. Copii au o capacitate fantastica de a disimula. Din păcate problemele emoționale la copii se vad foarte târziu, ca un cancer de pancreas care se întinde fără nici un simptom. Țin legătura cu un medic roman psihiatru cu mare experienta pe terapiile cu minori. A lucrat în cel mai mare spital din Toronto și acum colaborează cu spitale din Londra. A crescut alarmant numărul psihozelor la adolescenți, a crescut alarmant numărul automutilarilor. Și vorbim de copii extraordinar de deștepți care au burse la scoli particulare de top din Londra sau care au rezultate uimitoare. Copii care pana mai ieri au fost veseli, perfect integrați, deștepți, sociabili și dezghețati. Pana într-o zi când totul s-a terminat.
Sunt desigur cei care vin cu istoric de boli psihice în familie însă ceilalți sunt copii și adolescenți cu părinți divorțați care au pierdut legătură cu un părinte sau cu părinți nedisponibili emotional.
Chiar o sa ii arat postarea dumneavoastră și o sa rog un răspuns din partea lui și desigur dacă aveți nelămuriri va pot pune în directa legătură.
Abuzul emotional e de mii de ori mai dificil de recunoscut și tratat pentru ca nu exista microscop pe lumea asta sa îl detecteze. Sufletul nu poate fi disecat. Și te poți trezi ca apar psihozele la adolescent sau adult, ca nu are relații funcționale sau ca nu are relații deloc, ca ajunge sa fie un părinte rău pentru copii pe care ii are.
Legătură solida cu amândoi părinții e indubitabil temelia unei vieți sănătoase, funcționale și fericite. Desigur când vorbim evident de părinți zdraveni la cap, funcționali.