avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentala!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentala!

As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in parte programul de vizitare si ce tine de informatii cu privire la starea copilului
Vizitele au loc doar cand are ea timp, desi sunt inclusi si bunicii materni (in lipsa mamei), aceasta nu ofera timp la schimb pentru vizitele sau orele de vizita ramase neefectuate
Am creat un document word in care am trecut toate datele de vizitare, daca au avut loc sau nu (Si motivele in situatia in care vizitele nu au fost efectuate), persoanele care m-au insotit si orele intre care au avut loc!
Posibil. Oricum in final tatal va fi indepartat si isi va vedea de viata. Greul il va trage tot mamica doar ca ea nu se prinde la momentul asta.
Greul il va trage tot mamica doar ca ea nu se prinde la momentul asta.

Dacă mămică ar fi avut de tras greul s-ar fi prins pana acum. Din păcate copilul a tras și va trage tot greul și copii copilului dacă va reuși cumva sa ii facă.
ÎN cazurile de alienare alienatorii capitalizează atenție, empatie și compasiune prezentând în mod eronat prin ceea ce trec iar asta e ca un drog.
Aveți în momentul asta mai multe șanse sa convingeți un dependent de cocaina sa se lase de droguri decât sa convingeți fosta partenera sa își iubească copilul și sa înceteze abuzul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu personal, fara ofensa personala, consider ca e o nerusinare fara seaman sa vorbesti ca un parinte nu si-ar iubi copilul, pentru ca nu reuseste programul de vizitare.
Al doilea lucru, cata vreme nu scrie in nicio lege ca neindeplinirea programului de vizitare e abuz, puteti dvs spune ca e pana sar tastele. Ce nu e scris in lege, nu e sau nu se pedepsete! Si cand copilul nu te vrea si de fiecare data intreaba, dupa plecarea nerezidentului, cand scapa, de ce vine, de ce nu e lasat in pace, de ce n-ati plecat la mare, uneori plange, se enerveaza, te roaga sa-i spui celuilalat sa nu mai vina, nici nu va dati seama cat rau ii faceti si copilului dar si cat rau isi face siesi nerezidentul, prin ura si adversitatea pe care o hraneste.
Abuz e sa haituiesti singurul parinte care creste zi de zi acel copil si de care copilul e atasat.
Sigur ca se poate ajunge si la puscarie, cum am si scris, si asa e, pedeapsa maxima e 3 luni, nu un veac. Nu mori din asta, Doar ca tocmai ce ai pierdut singurul statut care te-a consacrat: acela de a deveni, dintr-o nulitate, o victima! Nu mai esti victima, ci in ochii copilului o javra si asa vei inchide ochii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
proastasatului, utilizator
When, nu am vorbit la figurativ, e caz real. Nu sună la Poliţie, ca să nu fie scandal şi să nu traumatizeze copilul, de aceea zâmbeşte şi spune că mami se joacă cu tati. Şi da, e acuzată de alienare parentală.
Şi de la primul prezenţă la programul cu preluare , a venit cu 2 martori, deşi copilul era în stradă gata de drum.Şi a venit la fel şi a doua oară, şi a 8-a oară.Ce trebuia demonstrat aici? Să înţeleg că de la început, a ştiut că micuţul nu va pleca cu el?
Şi da, tati a venit la copil exact atunci când mami l-a anunţat că, deşi el nu a fost de 5 ori la program, a doua zi doreşte să meargă cu copilul la o aniversare a colegului de şcoală. Şi atunci s-a nimerit să aibă timp tati să vină la copil!
Şi da, tati vine neanunţat odată, de 10 ori nu vine, totuşi mami are dosar penal. Şi da, tati i-a spus copilului că e prost ca mamă-sa, că e subnutrit, că nimeni nu se joacă cu el, totuşi, mama e alienatoarea şi copilul alienat.
Şi da, mama a cerut schimbarea programului de relaţii şi instanţele au respins, mai mult, i-au dat program mai generos, materializat în mai multe absenţe ale tatălui.Şi mama e alienatoarea.Tata nu este dispărut, este chiar foarte prezent în instanţe, la Parchet, prezenţa lui e vie orin citaţiile care curg în cutia poştală.
Doamna When, dvs. cunoaşteţi frânturi din ce se întâmplă, nu neg situaţiile pe care le cunoaşteţi, dar hai să ne amintim de cazul din Prahova:copilul crescut 10 ani de mamă şi bunică, luat legal de la mamă cu aceeaşi "alienare parentală", refuză să-şi vadă mama de luni de zile, şi să vorbească la telefon cu ea - acum nu mai e alienare parentală? Despre ce vorbim acum?
Normal ca il creste singura si e atasat doar de ea daca pe fraierul de taso l-a impiedicat sa fie prezent in viata copilului. Daca nu e abuz, in mod evident parintele rezident nu ar fugi de evaluare si consilierea minorului ca dracu de tamaie.
Ce este aproape amuzant este ca absolut tot ce ziceti demonstreaza abuzul. Inclusiv aia cu tatal care ramane javra pana inchide ochii. Doamne fereste cata dementa.
@ martonze: ba da este, anyone can do it, pe principiul sa vezi cum e cand simti pe propria piele. insa indeed, tatal greseste pentru ca nu se gandeste la copil facand asta.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)