Sa stiti ca nu va contrazic de dragul de a o face
sunt convins de asta, de fapt sunt bucuros ca reușim sa avem acest schimb civilizat de opinii si sper sa fie primul dintr-un lung șir.
dar copiii sunt adesea prieteni cu alti copii a caror familii nu le cunoastem, ce sa mai zicem de situatiile in care copiii nostri sunt prieteni cu alti copii a caror familii de-a dreptul nu ne plac.
În prima varianta copii nu sunt expuși la nici un fel de tensiune și în a doua varianta vorbiți de lucruri diferite. Sa nu placeti pe cineva nu va fi la nivelul tensiunii produse de un divorț. Nu înseamnă interacțiuni dificile care se termina cu lacrimi, nu duce la schimbarea unei lumi întregi pentru un copil. Din cauza asta, chit ca nu placeti niște părinți, copii se vor juca între ei.
Ia sa vedeti cum se duce fetita la bunica, desi intre mama si bunica sunt tensiuni, desi mama nu o pregateste emotional
DA, pentru ca tatăl continua sa își iubească mama, sa o caute, sa ii vorbească. Dacă tatăl ar întrerupe orice relație cu bunica atunci și copilul în cel mai scurt timp s-ar alinia sentimentelor mamei. În cazul de fata pentru copil reprezinta un acord și o incurajare faptul ca în casa unul dintre părinți iubește și respecta bunica.
Nu toti oamenii care nu se inteleg, care au conflicte, ajung la nivelul unui adevarat razboi, in care urmaresc executari silite, popriri, puscarii
Pentru ca nu toti rezidenții alieneaza asa cum nu toți nerezidenți sunt identici. Una e sa nu te înțelegi și alta este sa ascunzi copilul când trebuie sa petreacă timp cu celălalt. Asta nu mai este neînțelegere ci infracțiune. Nerespectarea masurilor de încredințare a minorului.
În plus, am văzut părinți acuzați pe nedrept de alienare și știți care e diferența? Părintele care nu alieneaza cauta soluții. Uite, nu a vrut cu tine astăzi însă are lecție deschisa mâine la grădiniță, te sfătuiesc sa mergi. A văzut nu știu ce desen animat săptămâna asta ar fi o super idee sa îl cumperi pe Olaf. Sau hai ca te sun în prezenta ei sa vadă ca vorbim. Sunt câteva exemple. Simple, de bun simt.
Părintele care alieneaza însă va ridica din umeri, se va ascunde în spatele copilului, doar va critica și se va plânge însă practic nu va face nimic.
Desigur însă ce am scris mai sus se aplica cazurilor în care nerezidenți e funcțional, nu sare la bătaie, nu tipa și nu sparge.
Si mai e o chestiune, de atitudine generala in multe cazuri, respectiv: ameninti mama, ii iei banii, ii faci plangeri, procese si te astepti ca ea sa zambeasca si sa indemne copilul sa plece cu tine? Daca da, esti sigur dus cu zmeul.
E o mare diferență între " o sa îți rup picioarele!" și " dacă nu te găsesc data viitoare acasă conform programului de legături personale o sa urmez pașii menționați de lege". În sensul ca ultima nu e o amenințare ci o informație.
Nu se așteaptă nimeni ca mama sa zâmbească, din contra, poate sa plângă sau sa își smulgă parul din cap atâta timp cât a explicat copilului sa înțeleagă ca sentimentele ei de adult o privesc și ca ea, copilul are libertatea sa își iubească tatăl pentru ca și el la rândul lui o iubește și ca deși nu ii mai este partener ea, mama îl respecta ca tata.
Incurajarea nu presupune o secunda minciuna sau ipocrizie. Nu asa ar trebui sa fie.