avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de ...

Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de 3 ani jumate. Ambii copii sunt născuți in Londra. Nu sunt căsătorit. 5 ani am locuit acolo in care am muncit iar mama a avut grija de copii. De o luna ne-am întors in România iar mama a plecat înapoi in Anglia cu motivul ca nu ma mai iubeste și ca nu mai vrea sa fim împreuna. A vrut sa ia fetița cu ea dar nu am fost de acord. Acum locuiesc la tatăl meu. Mi-a lăsat o casa mie (sunt doua in aceeași curte). Eu am grija de copii in totalitate. Încerc sa o aduc la sentimente mai bune pe mama sa se întoarcă acasa sa reunim familia dar m-a blocat peste tot inclusiv pe telefon. Îmi pare rău ca s-a ajuns aici. Ce șanse am in instanța sa obțin autoritatea părintească si domiciliul copiilor la mine? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:35, 7 August 2020
Sâmbătă m-a deblocat pe whatsapp am vorbit puțin cu ea la amiaza când copiii dormeau. Apoi spre seara i-am dat mesaj ca le fac baie și o sun imediat după sa ii vadă. A zis bine. Nu a mai intrat pana duminica dimineața. Duminica la amiaza m-a blocat iar. Zice ca lucrează și mai sta la o colega de munca noaptea. Cât poți sa lucrezi? 14 ore pe zi de zi?Si de fiecare data m-a blocat fără motiv in weekend(când zice ca rămâne la colega ei) Am înțeles ca nu vrea sa vorbească cu mine dar sa nu sune sa vadă copiii... De bani nici nu m-a întrebat nimic. Dacă au copiii ce le trebuie etc. Le-am făcut doctor de familie la copii iar pe cel mare l-am înscris la grădinița. Aplic la locuri de munca sa îmi găsesc un job. Tot ceea ce îmi doresc este sa rămână copiii in țara și sa fie Fericiți. Dacă nu putem fi toți o familie o sa îmi dedic toată viața mea lor și o sa încerc sa le ofer tot ce au nevoie. Minte pe toată lumea ca sunt alcoolic, ca am înșelat-o ca am lovit-o. Este incredibil ce poate sa îți facă omul in care ai încredere și îți dorești sa îmbătrânești alături de el. Au încercat cumatrii mei sa vorbească cu ea nu le Răspunde.
Ce nu înțelegeți dumneavoastră este ca probabil nu exista nici o colega. Soția dumneavoastră are cel mai sigur o relație cu alt bărbat și din ce povestiți acesta nu știe de copii.
După postarea lui Gi-jane am realizat ca de fapt e în avantajul dumneavoastră sa treacă timpul și copii sa fie la dumneavoastră.
I-aș da mesaj, whatsapp și sms sa o rog sa îmi spună zilele și orele în care va suna sa vorbească cu copii pentru a nu rata apelurile. Apoi, separat i-aș spune ca deși v-ați ocupat de tot ce e necesar copiilor totuși amândoi părinții trebuie sa contribuie financiar la bunăstarea copiilor lor și ca de x luni dansa nu a mai contribuit cu nimic. Apoi i-aș da contul și i-aș spune ca poate sa vireze acolo lunar ce suma considera ca o poate da pentru copii. Atât, nimic mai mult, nici un alt mesaj în rest. 0
In felul acesta nu puteți fi acuzat de hartuire pentru ca dacă o atașați cu multe mesaje ajunge firesc sa va blocheze și mai și reușiți sa dovediți dezinteresul ei.
În rest ocupați-va de copii. Mergeți cu ei în parc, jucați-vă cu ei, găsiți și familii cu alți copii și socializat, e important sa dovediți ca sunteți părintele implicat și responsabil.
Nu contează ce spune mama copiilor, trebuie sa vina și cu probe în instanta sa susțină afirmațiile.
Deci, încetați sa o mai căutați și sa va milogiti, nu se mai întoarce. E dreptul ei sa facă ce vrea cu viata ei.
Buna ziua,

Textul art. 400 alin. (1) C. civ. statuează că locuința copilului minor va fi la părintele cu care locuiește în mod statornic.
Prin:"statornic "se înțelege „care nu încetează, durabil, permanent, continuu, neîntrerupt.

De asemenea, amintim că potrivit art. 21 din Legea nr. 272/2004, în cazul în care părinții nu se înțeleg cu privire la locuința copilului, instanța de tutelă va stabili locuința acestuia la unul dintre ei, potrivit art. 496 alin. (3) C. civ. La evaluarea interesului copilului instanța poate avea în vedere și aspecte precum:

a) disponibilitatea fiecărui părinte de a-l implica pe celălalt părinte în deciziile legate de copil și de a respecta drepturile părintești ale acestuia din urmă;

b) disponibilitatea fiecărui părinte de a permite celuilalt menținerea relațiilor personale;

c) situația locativă din ultimii 3 ani a fiecărui părinte;

d) istoricul cu privire la violența părinților asupra copilului sau asupra altor persoane;

e) distanța dintre locuința fiecărui părinte și instituția care oferă educație copilului.

Textul art. 21 din Legea nr. 272/2004 stabilește așadar criterii suplimentare pentru stabilirea domiciliului minorului, față de prevederile generale inserate de legiuitor în Codul civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When aveți dreptate. Chiar ma milogesc la ea. Încerc sa fim împreuna iar ea ma blochează și nici nu vrea sa vorbească cu mine. Copiii poate sa ii vadă oricând dorește iar de bani nu trebuie sa ii zic eu nimic asta știe deja și ea. Nu o sa mai caut și o sa ascult sfatul dumneavoastră. Eu am grija de copii, ii îngrijesc impecabil. Sunt ochii mei din cap! Va mulțumesc din suflet!
When aveți dreptate. Chiar ma milogesc la ea. Încerc sa fim împreuna iar ea ma blochează și nici nu vrea sa vorbească cu mine. Copiii poate sa ii vadă oricând dorește iar de bani nu trebuie sa ii zic eu nimic asta știe deja și ea. Nu o sa mai caut și o sa ascult sfatul dumneavoastră. Eu am grija de copii, ii îngrijesc impecabil. Sunt ochii mei din cap! Va mulțumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa plece copilul de langa mine gabygabriel5 gabygabriel5 buna ziua! as dori sa stiu si eu care sunt sansele mele de a castiga custodia copilului(in varsta de 2 ani si 7 luni) in urmatoarea situatie: am divortat acum ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)