avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În ce condiții legale se pot schimba vechile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ...

În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ).
Specific: la prima convocare a adunării generale n-a fost cvorum! Iar acum vrea sa ne oblige sa facă acest demers.
Nu trebuie sa facă tabel nominal cu toti locatarii și să semneze acolo cine dorește acest demers?
Din cate știu eu apometrele sunt pe proprietatea mea individuală nu cea comună.
Și nici nu vad eficienta lor căci diferența de bani plătită la metrii cubi consumati și neinregistrati (însumarea tuturor consumurilor) nu depășește costul citirii și taxelor ce ar trebui sa le plătim firmei respective .
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 13:21, 31 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista legea lui Costică, dacă asociația urmărește proceduri tehnice, în materie de instalare, folosește sigilii proprii, are un soi de regulament privind declararea indecsilor și verifica periodic respectarea regulilor. Nu e fizica nucleara aici.

Aceleași erori se pot întâmpla, bientot, și la apometrul de branșament. Costica lucrează pretutindeni și de fapt îl cheamă Dorel.

Iar apometrele wireless pot fi și ele montate de Dorel. Sa vezi atunci dihonie, cu toate fotografiile la minut. Modulul de transmisie nu face corecții.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De aproximativ un an avem instalate contoare cu citire wireless. Pana la montarea lor am avut o groaza de discutii cu vecinii din cauza diferentelor dintre contoarele de apartament pe care le citeam efectiv la fiecare luna si contorul de bransament, diferente care erau de 20% - 25% din valoarea facturii. De la schimbarea contoarelor nu mai avem "pierderi", fiecare plateste cat consuma. Cu conoarele vechi aveam vecini care aveau consum lunar 0,2 - 0,5 mc / luna, dupa schimbare au ajuns sa consume 7 - 10 mc / luna.
La adunarea generala unde s-a hotarat schimbarea contoarelor au fost cativa care s-au opus. S-a luat hotararea ca cei care raman cu contoarele vechi (verificarea metrologica fiind expirata de cativa ani) sa plateasca apa la pausal, adica diferenta dintre contorul de bransament si suma contoarelor de apartament, deoarece contoarele fara verificare metrologica nu puteau fi luate in considerare. Asa ca toti vecinii au fost deacord pana la urma si am scapat de "pierderi"
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
Radu70, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De apx. 20 de ani folosim apometre fără transmisie wireless și nu am avut niciodată probleme legate de diferențele între suma consumurilor apartamentelor și valoarea arătată de contorul de branșament.
Daca într-o scară de bloc sunt vecini care consumă o, 2 mc pe lună, vina nu e ca nu sunt montate apometre wireless, ci ca sunt oameni fără rușine și organe executive ale asociației ca și inexistente.
Conform normei metrologice legale, apometrele din locuințele individuale nu se verifica metrologic periodic. Scrie negru pe alb. Pausalul este ilegal a fi aplicat celor ce nu au apometre wireless.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
latka, utilizator
Recomand trecerea pe apometre cu citire wireless pentru a scăpa de circul cutiei aproximative ale apometrelor, furturilor tradiționale si a identifica rapid pierderile.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
Danielcc, utilizator
Se pot face furturi "moderne", apometrul wireless e tot un apometru obișnuit, ca aparat de măsură . Nu difera deloc de cel clasic. Dacă-ți faci un racord separat înainte, nu detectează :)

Danielcc a scris:

Recomand trecerea pe apometre cu citire wireless pentru a scăpa de circul cutiei aproximative ale apometrelor, furturilor tradiționale si a identifica rapid pierderile.

Alte discuții în legătură

Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)
Hotarare ilegala adunare generala asoc prop Vulturudac Vulturudac o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)