avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc

Salutare, nu sunt de acord cu dumneavoastra. Ei o fac intentionat, da eu verific sa fie bine numerele si dupa legea maghiar am posibilitatea daca am semnat sa pot modifica. Iara daca vanzatorul la care i-am dat talonul nu a fost in stare sa imi dea vineta corespunzatoare cand i-am prezentat certificatul de inmatriculare, este raspunerea angajatului si nu a mea. Legea maghiara pretinde ca unde se va plati vigneta sa fie solicitat un document de identiatate a masini. Deci, prin urmare vina este al acelui angajat care o face cu rea intentie!
Inca o problema majora cu UAI Inkasso, este de unde au ei datele corecte? Sau cum au trecute se protectia datelor cu caracter personal GDPR?
Pe Romania nici macar nu au autorizatie europeana de executare silita mizerile astea de UAI Inkasso.
Iar staul maghiar niici macar nu respecta drepturile civile europene. Practic ei trebuia sa ma înștiințeze ca vigneta nu este pentru categoria de masina si sa le fac plata sau sa dau diferenta si dupa ce am fost notificat de Compania Maghiara de Drumuri si Autostrazi. Iara daca considera ca sunt un rau platnic, atunci va apela la o fira de recuperare a creanței. Deci vor aparea multe scrisori la romani cum ca firma asta care face un fel de frauda legala si cominioane nejustificate sa aibe probleme. Pacat nu nu putem evita mizeria aia de tara ungaria cu drumuri super degradata si imposibil de circulat pe ele.
EU SPER SA NE ADUNAM MAI MULTI SI SĂI SCOTE PE EXCROCI ACESTIA DIN TARA NOASTRA , IAR STATUL MAGHIAR SAU ADMJNITRATIA DE DRUMURI MAGHIARE SA INVETE SA NOTIFICE EI DACA SA COMIS CEVA, NU O FIRMA PRIVATA DE CASA A LUI VIKTOR ORBAN!!!!
latka a scris:

Cumparati vigneta online si nu veti avea probleme din astea niciodat.
Oricum, cind ati confirmat la benzinarie, prin semnatura, se considera ca ati citit toate datele.
Nu prea aveti ce face.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta cu GDPR este o glumă.Verifici și dacă e greșit atragi atenția vânzătorului pe loc.Dar este mai comod să nu o faci si să faci pe victima mai târziu.
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator
Atunci de ce vă faceți probleme, dacă știți atât de bine legea maghiara ?!? Dați-i în judecată, nu mai pierdeți timpul pe aici, nu știm cum e cu legea maghiară.

Andi Dosian a scris:

Salutare, nu sunt de acord cu dumneavoastra. Ei o fac intentionat, da eu verific sa fie bine numerele si dupa legea maghiar am posibilitatea daca am semnat sa pot modifica. Iara daca vanzatorul la care i-am dat talonul nu a fost in stare sa imi dea vineta corespunzatoare cand i-am prezentat certificatul de inmatriculare, este raspunerea angajatului si nu a mea. Legea maghiara pretinde ca unde se va plati vigneta sa fie solicitat un document de identiatate a masini. Deci, prin urmare vina este al acelui angajat care o face cu rea intentie!
[...]

Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
latka, utilizator
Buna! cum ai facut sa platesti amenda direct la stat? si eu am primit 3! plicuri a cate 1300 lei fiecare, pt aceeasi problema: o categorie gresita de vigneta
Pe vinieta ai un numar de tel, acolo trebe sa suni, dai nr de inmatriculare si iti spun ei cate amenzi ai, iti dau nr cont, cod amenda faci plata si diamne ajuta.Problema e ca nu stiu daca in afara de maghiara poti vorbi si alta limba.trebe incercat.

Nicol3ta a scris:

Buna! cum ai facut sa platesti amenda direct la stat? si eu am primit 3! plicuri a cate 1300 lei fiecare, pt aceeasi problema: o categorie gresita de vigneta

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)