avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc
Buna ziua,
Deocamdata le-am facut cerere de chemare in judecata si ma voi judeca cu ei. Imi era usor sa platesc si sa nu ma doara capul, era salariul meu pe o zi de marinar dar nu o fac din principiu. Ma bat cu ei pina la capat dar nu ma las jegmanit, mai ales cind le-am platit ungurilor vinieta si le-am aratat chitanta. Motivarea lor a fost ca a trecut mai mult de o ora de cind am intrat pe un drum taxabil si apoi am cumparat vinieta.
Dar asta am facut totdeauna. M-am oprit la prima benzinarie, am luat o cafea, am facut plinul si odata cu astea am platit si vinieta. M-au mai taxat cu o amenda, chipurile ca in urma cu mai mult de un an am facut la fel. Din pacate, atunci am platit chash si nu mai am nici chitanta. Cine s-a gindit ca dupa un an imi cer ei socoteala?

Un prieten a avut aceiasi problema cu politia din Bulgaria. L-au oprit inainte sa treaca vama si l-au amendat pentru ca in 2020 a cumparat vinieta la citeva ore dupa ce a intrat in Bulgaria.
Am sunat un fost coleg de facultate care e in ministerul Transporturilor si a zis ca ar fi o directiva UE prin care statele sa inaspreasca sanctiunile si sa adauge chichite pentru a aduce mai multi bani la bugete din amenzi. O mizerie care a cuprins toata Europa

Cam asa stau lucrurile, din pacate. Eu zic sa ne unim mai multi si sa facem o actiune comuna in instanta impotriva acestor abuzuri.
Scuze, imi poti spune daca a inceput procesul in instanta cu nenorocitii astia de uai inkasso ? S-a dat deja un verdict?
Sunt in aceeasi situatie, am cumparat vinieta cu 3 ore mai tarziu si sarlatanii astia nu renunta, le-am zis ca este abuz ce fac dar ei tot nu renunta...

Alexandru CA a scris:

Buna ziua,
Eu am facut plingere impotriva deciziei lor in care am specificat citeva aspecte:
- mai intiii, administratorul drumului trebuia sa ma informeze cu privre la contraventie si sa imi dea posibilitatea sa platesc direct la ei. Asa cum fac Germanii, Olandezii sau Italienii (tari in care am fost amendat pentru depasirea videzei). Deci, ungurii din start, nu au respectat o cutuma pricedurala. Abia apoi, daca refuzati sa platiti compania care administreaza drumurile putea recurge la alte forme prin care sa recupereze creantele.
-apoi, accesul la datele cu caracter personal nu pot fi transferate oricui si orcum, catre un SRL detinut de cine stie ce entitate.
Din cite am inteles, in urma unor telefoane pe care le-am dat pe la prieteni si colegi din Bihor, firma asta se confrunta ca multe altele cu o lipsa de personal. Multi oameni de-ai lor au demisionat. Acum e acolo un tip, Ionut Blidar care din cite am inteles e avocat si colaborator.
Eu va sfatuiesc sa nu va lasati prada recuperatorilor astora si sa cautati un avocat iar apoi sa ii actionati in instanta pentru abuz.

Buna ziua, cum ati reusit sa platiti amenda direct in ungaria? Aceeasi situatie am patit-o si noi cu o vigneta cumparata pentru categoria gresita. Dupa ce am sunat la UAI inkasso mi s-a zis ca asa functioneaza statul maghiar ca doar prin ei putem plati aceasta amenda plus toate taxele aferente. Am vrea sa platim doar amenda dar nu stim cum am putea sa procedam. Multumesc!
Buna ziua, cum ati reusit sa platiti amenda direct in ungaria? Aceeasi situatie am patit-o si noi cu o vigneta cumparata pentru categoria gresita. Dupa ce am sunat la UAI inkasso mi s-a zis ca asa functioneaza statul maghiar ca doar prin ei putem plati aceasta amenda plus toate taxele aferente. Am vrea sa platim doar amenda dar nu stim cum am putea sa procedam. Multumesc!
Bazaconii! UAI Inkasso sunt doar roata de rezerva de la caruta. Am fost in situatia dumneavoastra si datorita unui baiat din Constanta, casatorit cu o fata de cetatenie maghiara a rezolvat problema simplu, fara sa mai aiva de aface cu Inkasso.
Mai intii, intrati pe site-ul administratorului de drumuri din Ungaria, • website: www.toll-charge.hu/en si acolo la sectiunea contact gasiti urmatoarea adresa de email: • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu. Le scrieti cine sunteti, dnumarul de inmatriculare al autovehicolului, ce sa intimplat, si ca a ti primit notificare de la Inkasso. Ungurii va vor raspunde in aproximativ 14 zile si acolo va vor da toate detaliile deferitoare si modul de plata prin IBAN.
O precizare: amenda re 1300 de lei care o pretinde inkasso se va transforma in aproximativ 95Euro, adica, cu mult mai putin.
Dupa plata le trimiteti extrasul de cont si nr masini iar ei va for trimite confirmarea de plata. Dupa care, nu veti mai avea nici o problema cu autoritatile maghiare, cind tranzitati. Totusi, daca mai treceti prin Ungaria sa aveti o copie a extrasului de cont cu plata efectuata si a confirmarii, in caz ca va intreaba cineva.

Eu asa am facut.
Baiatul de care vorbesc, a publicat un raspuns mai detaliat pe una din retelele de socializare.
Va doresc succes si faliment pentru Inkasso

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)