Buna ziua,
Sunt curios, dupa ce ati platit amenda in Ungaria le-ati trimis chitanta celor de la Inkasso?
Ce au zis? Ca trebuie sa le dati bani si lor? Sau v-au dat in judecata?
Eu sunt intr-0 situatie asemanatoare. Le-am scris Ungurilor chitanta prin care am cumparat vinieta si le-am explicat cum stau lucrurile. Totusi, in cazul in care considera justificat sa imi trimita un numar de cont in care sa vars amenda si dupa care sa stiu ce cale am de urmat.
e.c1972@yahoo.com eu am primit răspuns în 4 zile,dar mi se spune ca trebuie sa plătesc și recuperatorii.
Buna ziua,
NUTZ, administratorul drumurilor din ungaria va va raspunde cam in 14 zile de la trimiterea emailului.
In mod normal, primiti imediat dupa trimitere o confirmare ca au primit mesajul dumneavoastra. De raspuns imediat, nu se prea grabesc, lasa timpul sa curga pina aproape de termenul legal care este de 15 zile . Dar de raspuns va vor raspunde.
Atasat emailului lor veti gasi un document PDF cu toate instructiunile. Dumneavoastra nu trebuie decit sa le urmati, Schimbati banii din lei sau valuta in forinti ( deschidenti un cont in Forinti la banca dvs).
Apoi, le platiti si cu extrasul de banca il trimiteti inapoi, catre NUTZ cu rugamintea sa va confirme.
In tot cazul, odata ce v-ati achitat amenda catre debitorul principal debitorul tertiar nu mai are ce sa faca.. Va sfatuiesc ca sa ii puneti in copy pe cei de la Inkasso odata ce veti trimite extrasul de cont catre NUTZ.
Daca va vor ameninta ca va executa....povesti. Odata achitata amenda catre debitorul principal restul e doar praf in ochi.
Intrebati avocatul dumneavoastra si va lamureste dumnealui mai in detaliu daca aveti indoieli.
Pentru a ma contacta in privat, trimite-ti adresa dumneavoastra de email si va scriu eu. Apoi discutam la telefon. Daca o las aici, o vor vedea si cei care trag cu ochiul de la firmele de recuperatori
Va doresc o zi minunata
Mie mi-au trimis doua notificarei in care mă avertizau sa le plătesc suprataxa, asta după ce am achitat una din amenzi - pentru care nu mai aveam chitanță - ultima notificare fiind în Noiembrie.
Nu am platit și nici nu am sa o fac. Aștept să mă de-a in judecata. Am extrasul de cont pregătit, cum că am achitat amenda debitorului principal.
In tot cazul, ungurii au sărit peste o cutuma procedurală și anume - înainte să apeleze la o firmă de recuperare sa te notifice ei, și să îți de-a posibilitatea să plătești amenda direct lor, fara recuperare.
Asta este undeva la limita legii, iar în anumite situații au trecut peste.
Sfatul meu: plătiți amenda direct ungurilor, urmind procedura pe care am descris-o mai sus, trimite-ti-le extrasul de cont și cereți o confirmare de la ei.
Apoi, o copie a confirmării și extrasului de cont cu plata amenzii trimiteți la Inkasso..
Daca va mai hartuiesc, apelați la un avocat.
Va doresc o zi bună!
Anaderol72 a scris:
e.c1972@yahoo.com eu am primit răspuns în 4 zile,dar mi se spune ca trebuie sa plătesc și recuperatorii.