Mai intii, intrati pe site-ul administratorului de drumuri din Ungaria, • website: www.toll-charge.hu/en si acolo la sectiunea contact gasiti urmatoarea adresa de email: • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu. Le scrieti cine sunteti, dnumarul de inmatriculare al autovehicolului, ce sa intimplat, si ca a ti primit notificare de la Inkasso. Ungurii va vor raspunde in aproximativ 14 zile si acolo va vor da toate detaliile deferitoare si modul de plata prin IBAN.
O precizare: amenda re 1300 de lei care o pretinde inkasso se va transforma in aproximativ 95Euro, adica, cu mult mai putin.
Dupa plata le trimiteti extrasul de cont si nr masini iar ei va for trimite confirmarea de plata. Dupa care, nu veti mai avea nici o problema cu autoritatile maghiare, cind tranzitati. Totusi, daca mai treceti prin Ungaria sa aveti o copie a extrasului de cont cu plata efectuata si a confirmarii, in caz ca va intreaba cineva.
Eu asa am facut.
Baiatul de care vorbesc, a publicat un raspuns mai detaliat pe una din retelele de socializare.
Va doresc succes si faliment pentru Inkasso
Daca doriti sa vorbim mai multe ma contactati in privat
Buna ziua, legat de situatia cu Inkasso, am trimis si eu un email la adresa mentionata de dumneavoastra si astept un raspuns. As fi vrut sa va intreb totusi dupa ce ati platit amenda direct la cei din Ungaria cum ati verificat daca dosarul celor de la Inkasso s-a inchis? Le-ati trimis si lor vreo dovada de plata? Intreb in ideea in care am inteles ca neplata catre ei poate duce la executari silite. As vrea sa stiu daca platind direct la cei din Ungaria se si anuleaza dosarul celor de la Inkasso si nu mai am de a face cu ei. Puteti sa imi trimiteti si mie un link catre postul baiatului de care ziceati de pe social media? Nu reusesc sa va trimit mesaj in privat. Multumesc!
Buna ziua,
NUTZ, administratorul drumurilor din ungaria va va raspunde cam in 14 zile de la trimiterea emailului.
In mod normal, primiti imediat dupa trimitere o confirmare ca au primit mesajul dumneavoastra. De raspuns imediat, nu se prea grabesc, lasa timpul sa curga pina aproape de termenul legal care este de 15 zile . Dar de raspuns va vor raspunde.
Atasat emailului lor veti gasi un document PDF cu toate instructiunile. Dumneavoastra nu trebuie decit sa le urmati, Schimbati banii din lei sau valuta in forinti ( deschidenti un cont in Forinti la banca dvs).
Apoi, le platiti si cu extrasul de banca il trimiteti inapoi, catre NUTZ cu rugamintea sa va confirme.
In tot cazul, odata ce v-ati achitat amenda catre debitorul principal debitorul tertiar nu mai are ce sa faca.. Va sfatuiesc ca sa ii puneti in copy pe cei de la Inkasso odata ce veti trimite extrasul de cont catre NUTZ.
Daca va vor ameninta ca va executa....povesti. Odata achitata amenda catre debitorul principal restul e doar praf in ochi.
Intrebati avocatul dumneavoastra si va lamureste dumnealui mai in detaliu daca aveti indoieli.
Pentru a ma contacta in privat, trimite-ti adresa dumneavoastra de email si va scriu eu. Apoi discutam la telefon. Daca o las aici, o vor vedea si cei care trag cu ochiul de la firmele de recuperatori
Va doresc o zi minunata
Eu am plătit la NUSZ suprataxa, iar uai mi-a trimis scrisoare că dosarul la ei nu se închide până nu le plătesc lor japca dublă pe care o solicită. La NUSZ nu mai figurez cu nicio datorie. Cum vom proceda toți care suntem in această situație?
In principiu, Inkasso nu poate altceva sa faca decit sa va intimideze sa le platiti lor "japca" cum bine ati mentionat dumneavoastra.
Din momentul in care platiti debitul catre creditorul principal creditorul tertiar nu mai are nici o putere.
Va sfatuiesc sa pastrati mesajele si fisierele de la NUSZ si extrasul de cont ca le-ati achitat amenta iar daca va vor chema in judecata le depuneti la dosar.
Imi cer scuze ca va raspund mai greu, sunt in vacanta cu copii.
Va doresc o zi minunata!