avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG 37/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG 37/2010

Buna ziua!
Cum interpertati hg 35/2010 privind inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul de evidenta al salariatilor cu cel putn o zi inainte de inceperea activitatii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 19 Ianuarie 2011
Potrivit noilor modificari aduse HG nr.161/2006, registrul se transmite la ITM in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat, respectiv la data incetarii contractului individual de munca al acestuia
Daca inregistrez in revisal contractul cu o zi inainte de inceperea activitatii, asa cum zice legea, si il si transmit on line, iar contractul nu apuc sa il inregistrez la itm ca salariatul nu s-a mai prezentat, cum incetez eu contractul salariatului din revisal, cum il scot?
contractul odata incheiat trebuie inregistrat la itm, art.1 din Legea 130/1999 republicata o spune foarte clar. chiar daca persoana nu se mai prezinta. ar trebui ca angajatorii sa invete sa uzeze de clauza prin care se poate stabili perioada de proba, perioada in care incetarea contractului de munca se face printr-o simpla notificare, fara prea multa bataie de cap.
in revisal se va opera incetarea contractului si se va transmite cu data incetarii contractului la itm. contractul nu trebuie scos.
marya12 a scris:

Daca inregistrez in revisal contractul cu o zi inainte de inceperea activitatii, asa cum zice legea, si il si transmit on line, iar contractul nu apuc sa il inregistrez la itm ca salariatul nu s-a mai prezentat, cum incetez eu contractul salariatului din revisal, cum il scot?

In c.i.m prevedeti perioada de proba ... iar daca nu mai vine la munca , apoi folositi art.31 alin.4 ind.1 C.mun.
cristina_b a scris:

contractul odata incheiat trebuie inregistrat la itm, art.1 din Legea 130/1999 republicata o spune foarte clar. chiar daca persoana nu se mai prezinta. ar trebui ca angajatorii sa invete sa uzeze de clauza prin care se poate stabili perioada de proba, perioada in care incetarea contractului de munca se face printr-o simpla notificare, fara prea multa bataie de cap.
in revisal se va opera incetarea contractului si se va transmite cu data incetarii contractului la itm. contractul nu trebuie scos.

pai stiu ca nu il scot ..ca nu am cum..dar intrebarea era,in revisal cu ce art fac incetarea?

Alte discuții în legătură

Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Modificare in revisal elenailie elenailie cu cat timp inainte de incetarea contractului de munca conform art. 65 alineat 1 se poate transmite modificarea in revisal? va multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)