Buna ziua!
Cum interpertati hg 35/2010 privind inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul de evidenta al salariatilor cu cel putn o zi inainte de inceperea activitatii?
art.27 alin (2) Codul Muncii " nerespectarea prevederilor alin(1) - adica certificatul medical respectiv- atrage nulitatea contractului "- e valabil in cazul meu?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri
Dispoziţiile art. 27 din Codul muncii nu instituie condiţia certificatului medical pentru valabilitatea contractului individual de muncă, ci condiţia ca persoana angajată să fie aptă pentru prestarea muncii ce face obiectul c.i.m.
De asemenea, in situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.
As avea si eu 2 intrebari:
1. daca o insitutie de stat are salariatii din 1993 si sunt activi si in ziua de azi, ii introduc ca s-ar putea oricand unul din ei sa plece, dar daca au si modificari de functie intre perioada 1993 si pana in 31 decembrie 2006 cand s-a implementat programul revisal, mai adaug toate modificarile de atunci pana in prezent sau ce este doar dupa 31.12.2006?
2. dupa ce facem o modificare de functie in revisal, ne cere imediat data de la care se produce modificarea, asta insemnand dupa parerea mea data la care s-a facut modificarea propriu-zisa si nu data la care se consemneaza si valideaza datele, este corect?
1. In revisal se trec toti salariatii activi la 31.12.2006 .. dupa aceasta data se trec toate modificarile aparute in legatura cu noi angajari, incetari sau modificari ale c.i.m.
2. Data de la care se produce modificarea este data de la care isi produce efecte juridice actul respectiv.
Revisal 2010
zanu
Ave tuturor,
Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat.
HG 37/2010 modifica HG 161/2006:
“Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)