Buna ziua!
Cum interpertati hg 35/2010 privind inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul de evidenta al salariatilor cu cel putn o zi inainte de inceperea activitatii?
Am si eu o intrebare. Daca am lucrat intr-o societate fara sa mi se faca contract de munca si am castigat procesul civil in urma caruia firma este obligata sa-mi intocmeasca contract de munca si sa-mi plateasca salariul cuvenit, poate firma sa- mi conditioneze incheierea contractului de o adeverinta medicala? Se mai ia in considerare retroactiv? Eu nu mai lucrez in aceasta societate. In Hot.Civ. se specifica faptul ca sunt suficiente documentele pe care le-am adus firmei la data respectiva, pentru intocmirea contractului de munca. Cine ar trebui sa plateasca ( in caz ca n-am de ales) aceste analize medicale " la angajare"?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca instanta a decis ca sunt suficiente documentele pe care le-am adus firmei la data respectiva, pentru intocmirea contractului de munca, atunci nu mai trebuie sa duceti niciun act.
Codul Muncii prevede ca, o persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
Revisal 2010
zanu
Ave tuturor,
Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat.
HG 37/2010 modifica HG 161/2006:
“Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)