avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare prin virament bancar. Cum ma asigur ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare prin virament bancar. Cum ma asigur ca cumparatorul vireaza banii

Bună ziua.
Vand un apartament. Cumpărătorii au banii in banca o parte si fac transfer bancar. Restul cash. Cum se procedeaza la notar? Semnăm actele pe care scrie ca dreptul de proprietate se transfera in ziua semnarii ( e corect sa scrie asa) si apoi aștept sa imi intre banii? Cum ma asigur ca nu vor "uita" sa trimita banii? Care sunt etapele corecte?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
Tiberiu25, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 12:31, 9 Octombrie 2023
"Nu este treaba băncii, ce și de ce face un cetățean cu banii. Eu, Gigel vreau sa ii pun lui Ionel în cont 30.000 euro. Care e problema?"
Probabil că glumești. E o MARE problemă! Dacă ar fi posibil atunci eu îți depun ție, primar, o sumă de bani în cont, și pe urmă te reclam la DNA că ți- am dat mită. Există o posibilitate prin care eu, îți dau ție niște bani, pe care ți-i datorez legal, de pildă o sentință, iar tu nu vrei să-i primești. Dar asta este altceva.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc tranzactie fara risc Neali Neali Buna dimineata. Am facut tranzactii imobiliare la viata mea. Dar mi se pare ca acum s-a schimbat cate ceva. Voi vinde un imobil. Nu se mai poate da cash? ... (vezi toată discuția)
Plata apartamentului, prin transfer bancar cristina.risca cristina.risca Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, iar plata as vrea sa o fac prin ordin de plata, prin transfer in contul ... (vezi toată discuția)
Conditie de pus la banca sa plateasca dupa semnare Nistor bucovineanu Nistor bucovineanu Buna ziua. Vreau sa achizitionez un apartament intr-un oras de la mine din zona. Am crescut in sat, in zona izolata. Nimeni nu stie sa ma sfatuiasca. Cum sa ... (vezi toată discuția)