avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare ilegala adunare generala asoc prop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare ilegala adunare generala asoc prop

o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie si atacare in instanta?zile calendaristice sau lucratoare?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: crs55 , utilizator 18:32, 29 Iunie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai citiți o dată :

„Pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare se pot încheia contracte individuale de furnizare/prestare între furnizor și proprietari fără a fi necesară executarea racordurilor proprii individuale pentru evacuarea apelor uzate și pluviale de la fiecare proprietate individuală, DACĂ sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

EXISTĂ branșamente proprii individuale de alimentare cu apă realizate între rețeaua publică și rețeaua interioară a fiecărei proprietăți individuale, dotate cu aparate de măsură legale pentru determinarea consumurilor la nivel de proprietate individuală”.

Adică se pot încheia contracte individuale de furnizare/prestare între furnizor și proprietari fără DACĂ există branșamente individuale între rețeaua publică și rețeaua interioară a fiecărei proprietăți individuale.

Or, care furnizor ar încheia contracte de furnizare printr-o rețea de țevi care nu-i aparține fiind parte comună situată în interiorul apartamentelor ?

Și în final ajungeți tot la contori wireless, iar în privința judecătorilor, veți avea prilejul să-i faceți să priceapă legea 196/2018 atunci când veți ajunge în fața lor.

Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cititi dvs. o data art. 97, nu se aplica 96, v-am explicat de ce. Nu e vorba de contracte individuale , ci de conventii individuale.

robert1958 a scris:

Mai citiți o dată :

[...]

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Același lucru vă recomand cu privire la art. 97, pentru că atât la art 4 lit. a cât și art. 4 la b se face vorbire despre condiția acordului scris al tuturor proprietarilor:

„ Convențiile individuale de facturare a serviciului public de alimentare cu apă și cu energie termică încheiate între furnizor și proprietarii din condominii în calitate de consumatori individuali, anexate la contractul de furnizare/prestare încheiat la nivelul asociației, se încheie în una dintre următoarele condiții:

a) la propunerea furnizorului serviciilor de utilități publice, cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu;

b) la solicitarea asociației de proprietari, în urma hotărârii adunării generale cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu”.

Obținerea acordului scris al tuturor proprietarilor din condominiu este imposibil de obținut în condominiile cu peste 20 de proprietari, adică în peste 95% , ca să nu mai vorbim despre fapul că întotdeauna, din diverse motive, vor fi proprietari care nu doresc montarea apometrelor wireless ( ca și în cazul din postare )


Deci nu putem lua în calcul nici soluția încheireii contractelor individuale ( există un aliniat 3), nici soluția încheierii convențiilor individuale iar faptul că „ dacă nu vă înșelați” ați auzit că la Bârlad s-a trecut la acest tip de distribuție și toată lumea este mulțumită nu are nici o relevanță.

Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg care e problema ?
Da, trebuie acordul tuturor proprietarilor, e și normal, furnizorul de apa vine cu proiectul tehnic, cu modelul de apometru wireless. Instalează o soluție tehnica completa.


Dar se fac convenții individuale de facturare și e cu totul altceva. E ca la celelalte utilități. Dacă unul nu plătește, el răspunde, nu se ia apa pe condominiu.

Asociația are temei legal, poate promova din timp proiectul. Poate înființa un fond special, unde se aduna sume mai mici, în avans .

Totul transparent.

Și dvs. îmi spuneți ca nu se poate, dar chestiile alea cu hotărâri AG "obligatorii" , altfel la pausal, sunt soluția ? :)

Dați-mi voie sa ma opresc aici. La bună vedere !

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Nu va pot obliga, nu va pot amenda (asociatia nu poate da amenzi), dar mai pot inventa in continuare alte "legi", tot ilegale, ca de exemplu sa hotarasca faptul ca "pierderile" din bilantul de apa sa fie suportate doar de cei care nu au schimbat apometrul clasic. Asa s-a intimplat la alte asociatii, e un subiect care apare frecvent.



Pai nu inventeaza nimic. E ziua citirilor si cel care a ramas pe apometru clasic nu a transmis citirea in data stabilita conform regulament . Daca a uitat cine trebuie sa plateasca diferenta? el si ceilati care au refuzat ca si el sa isi puna apometre si au uitat sa trimita citirule .
Si evident ca va plange .
Eu as zice ca utilizatorul Vulturudac sa se intrebe de cate ori a uitat sa transmita apometru poze sau cum o fi la ei, si ce avantaje are el ca nu schimba 4 sau maxim 6 apometre cate o avea dansul in casa.
Cat costa un apometru ? nu vi le baga in rate asociatia de proprietari?


Exista deja in Giurgiu o gramada de blocuri care au contorizare orizontala. Din cauza saraciei evident nu de bogatie.
Apa Service Giurgiu nu aplica legea corect si nu le pune apometru general ca altfel nu ar trece nimeni la contorizarea orizontala asa zisa "individuala"
La ce bun sa treci la contorizarea individuala verticala sau si mai grav orizontala unde inspectoratul de stat in constructii nu aproba asa ceva niciodata cand oricum vei avea diferente de repartizat si mai grav le va repartiza furnizorul pe unitate imobiliara indiferent ca stai sau nu lucru absurd. coform legi 241/2006

dar ca fapt divers a intrebat de apometre radio si daca poate fi obligat nu daca sa treaca la contorizare individuala .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio? Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna ziua, Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)