avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristi2306, utilizator
mergeti la tribunal si cereti o copie legalizata de pe sentinta, cereti nr. de inregistrare la cerere!!! B-)
imi cer scuze...dar trebuie sa intelegeti ca nu am studii de specialitate si nu sunt obisnuit cu practica judiciara ca sa stiu toate procedurile...asa ca aveti mila si intelegere.....NU TRAGETI:))
ctynn a scris:

mergeti la tribunal si cereti o copie legalizata de pe sentinta, cereti nr. de inregistrare la cerere!!! B-)


OK...si dupa aceea?...ce fac ,cu ea?
copia legalizata, daca vreti, o puteti investi cu formula executorie... in caelasi timp o anexati o copie a acesteia la cererea catre angajator... in functie de ceea ce vi s-a acordat de catre instanta!;)
ctynn a scris:

copia legalizata, daca vreti, o puteti investi cu formula executorie... in caelasi timp o anexati o copie a acesteia la cererea catre angajator... in functie de ceea ce vi s-a acordat de catre instanta!;)

multumesc de sfat..:).dar cu respect va reamintesc asa cum am scri mai devreme....angajatorul a facut recurs...iar eu din data de 14.12.2009 cand a facut recurs,nu am primit nici o instiintare sau citatie....

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare hotarare judecatoreasca gh3gh1 gh3gh1 la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)