lorella a scris:
... Cum e posibil, ca dupa o hotarare definitiva prin nerecurare, sa se emita si una definitiva si irevocabila??:O.
Adica Tribunalul m-a indus in eroare? ...
Deci, s-o luam in ordine:
Definitiva se cheama hotararea jud. data dupa apel, sau cea care nu are apel, sau cea obtinuta in fond dupa nepromovarea apelului.
Adica in speta ta, hotararea de dreptul muncii data de Tribunalul x, neavand drept de apel, este definitiva din prima instanta.
Pentru ca definitiva se refera doar la apel, nu exista definitiva prin nerecurare (poate exista cel mult definitiva prin neapelare).
Irevocabila se cheama hot. jud care nu are recurs, care a fost pronuntata in recurs, sau impotriva careia nu s-a declarat recurs.
Adica nu exista definitiva prin nerecurare, ci cel mult irevocabila prin nerecurare.
In speta ta, este NORMAL ca dupa ce ai hotararea definitiva (de la bun inceput, din ziua pronuntarii), dupa ce expira termenul de recurs si nimini n-a promovat recurs, ea sa devina definitiva si irevocabila.
Nu te speria, e de bine pentru tine.
Hot. din litigiile de munca sunt executorii in fond, adica pentru executarea silita nu te intereseaza ca este sau nu irevocabla, iar definitive sunt oricum toate.
lorella a scris:
E posibil sa fie admis dosarul la recurs, fara temei?
Orice este posibil.
lorella a scris:
Sau temeiul se verifica dupa ce dosarul ajunge la Curtea de Apel, de catre procuror etc?
Da, se va verifica si temeiul, si termenul de depunere, si motivele, la Curtea de Apel. Din fericire, nu de catre procuror, ci de catre judecatori.
Doar n-ai fi vrut sa verifice recursul functionarul de la ghiseu, sau postasul, nu?
lorella a scris:
Cum pot verifica data cand firma a primit hotararea?De la Registratura Tribunalului? ....
Da, la registratura Tribunalului, sau chiar in dosar (la Tribunal sau la Curte, pe unde o fi). teoretic, cand vei fi citata in recurs, vei primi si o copie dupa declararea recursului, si vei vedea acolo motivele, temenele, etc.
Mult noroc sa ai!