avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristi2306, utilizator
Va multumesc pentru informatii!
O zi buna!
Buna ziua din nou.:) Asa cum va spuneam am fost la tribunal si asa am aflat ca firma angajaoare a facut recurs...dar stupoare desi era data de 10.03.2010 (hotararea tribunalului am primit-o pe 03.12.2009) cei de la tribunal de la arhiva nu stiau unde este dosarul si ce este cu el. Mi-au zis sa revin dupa doua zile....deci pe 12.03.2010 ma prezint la tribunal din nou....doamna de la arhiva imi spune zambitoare ca au trimis dosarul la Curtea de Apel cu o zi in urma...adica pe 11.03.2010:(...dar cand am intrebat de ce daca recursul a fost declarat in Decembrie 2009 de ce nu a plecat dosarul pana acum MARTIE 2010 la curtea de apel...raspunsul a fost...doar o ridicare din umeri.#-oX-(...(ASTA ESTE JUSTITIA DIN ROMANIA #-o#-o#-o ). Sa continiu...am fost la Curtea de Apel si am aflat ca am termen deabea in 31.05.2010:)#-oX-(....Mai oameni buni...sunt eu idiot...sau traim intr-o tara de TEMBELI?Pai cum ramane cu respectarea legilor? Ca legea spune: Conflictele de munca se judeca in regim de urgenta! Sar eu o sa ajung sa fac un an si ceva de proces cu angajatorul....DOAR PENTRU A IL OBLIGA PE ACESTA SA RESPECTE O LEGE.:(#-o#-o#-o#-o#-#-oX-( Pai daca asa stau lucrurile...atunci nu ma mai mir de ce suntem in halul asta.CUM SA RESPECTE VREODATA UN ANGAJATOR RAMAN LEGILE DIN TARA ASTA...CAND ESTE EVIDENT CA DACA NU LE RESPECTA>>>>NU PATESTE MARE LUCRU>>>>SI DACA ARE SANSA>>>>CHIAR NIMIC#-o#-o#-o#-oX-(X-(X-(X-(X-(
Un om de buna credinta se adreseaza cu o problema instantei,sau mai bine spus face o chemare in judecata unui angajator pentru incalcarea legislatiei muncii.
I se fixeaza termen de judecata 44 zile; dupa aceea ca angajatorul sa ia la cunostinta de un raspuns la intimpinare (2 pagini) mai fixeaza un termen de 35 de zile (oare daca scria 10 pagini termenul era de 165 de zile?) si asa mai departe.
Citeste in Codul muncii si saracul vede ca termenul maxim este de 15 zile in ceea ce-l priveste si deci instanta a incalcat legea in mod flagrant.
Pe cine sa mai dea in judecata pentru acest lucru???
Cui sa se mai adreseze ca sa-l mai amane si acolo?
Ce incredere sa mai ai in justitie cand si ea incalca legea!!??
Nici macar nu a incercat nimeni din instanta sa-i dea o explicatie.
Scuzati-ma, m-am trezit ,traim in (R)romania si avem ce meritam.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Buna! N-ar fi rau sa verifici cand a primit si firma angajatoare Hot.Civ. si daca recursul l-a depus in termenul inscris pe ultima pagina a Hot.CIv. ( 10 sau 15 zile de la comunicarea Hot.Civ catre firma angajatoare. Te-au trimis acasa pe 10.03. pt ca si-au dat seama ca au uitat sa trimita dosarul la Curtea de Apel...si l-au trimis repede a 2- a zi... Trebuie sa vezi in dosar ce data a Postei apare pe Comunicarea catre parata ( societatea angajatoare). De la data resp. curge termenul legal in care putea face recursul. De asemenea, si motivele de recurs trebuie depuse in acelasi termen, altfel recursul este nul( chiar daca termenul lui e in... mai! :O ) . Poti urmari dosarul pe portal.just.ro , unde accesezi Curtea de Apel unde a fost trimis. De asemenea, trebuie sa depui o Intampinare, cf. legii, cu minim 5 zile inaintea primului termen.
Am si eu un astfel de recurs, si deja a fost amanat primul termen, din lipsa partii adverse( recurent-parata) , desi nu cred ca e tocmai legal...poate specialistii se pronunta in acest sens...
In rest, rabdare cat incape, caci se pare ca greu se mai face dreptate in tara noastra....sau deloc...:stunned:
Multumesc lorella :) , recursul a fost declarat pe14.12.2009 deci sa zicem ca sa incadrat in termenul legal...dar te rog sa ma lamuresti si pe mine...ce fel de intampinare trebuie sa fac si conform carei legi?:)

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare hotarare judecatoreasca gh3gh1 gh3gh1 la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)