avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristi2306, utilizator
lorella te mai rog de asemeni sa ma tii si pe mine la curent prin postare aici,cu ce ai mai facut in procesul tau....ceea ce o sa fac si eu...cred astfel ca putem fi de ajutor si pentru altii care se confrunta cu aceleasi situatii ca si noi...multumesc anticipat si tie si tuturor celor care prin sfaturile lor ajuta la indrumarea celor fara cunodtinte in domeniul juridic:):):)
cristi2306 a scris:

Multumesc lorella :) , recursul a fost declarat pe14.12.2009 deci sa zicem ca sa incadrat in termenul legal...dar te rog sa ma lamuresti si pe mine...ce fel de intampinare trebuie sa fac si conform carei legi?:)



Potrivit art.308 alin.2 C.proc.civ., intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata.
Intampinarea va cuprinde :
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, se va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.
freeelis a scris:

Potrivit art.308 alin.2 C.proc.civ., intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata.
Intampinarea va cuprinde :
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, se va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.

Sa inteleg ca pot fi audiati martori in recurs, ca la orice proces al instantei de fond? Adica e un fel de nou proces?? :stunned: . Recurentul meu cere rejudecarea procesului. Martorul pe care il cere, daca va fi acceptat, va fi audiat de instanta de recurs, sau de o noua instanta de fond? Chiar nu inteleg unde ma aflu... Atunci chem si eu niste martori si o luam de la inceput?? :O
... in recurs sunt acceptate probe ca inscrisuri... insa daca ar putea fii coroborate art. 287 c. mun. cu art. 134 c. pr. civ. un recurs al angajatorului ar reprezenta numai o tergiversare... eu consider recursul angajatorului ca fiind inadmisibil in toate cazurile !!!
Un recurs nu poate fi considerat o tergiversare ... este un drept fundamental prevazut prin Constitutia tarii (art.129 - impotriva hotărârilor judecătoreşti, părţile interesate şi Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condiţiile legii)...

Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Drept urmare, textul art.305 C.proc.civ. consacră regula inadmisibilităţii probelor noi în recurs, regulă întemeiată pe raţiunea că recursul nu este o cale de atac devolutivă, ca şi apelul, ci un mijloc procedural prin care se realizează doar un examen al hotărârii atacate.

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare hotarare judecatoreasca gh3gh1 gh3gh1 la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)