avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristi2306, utilizator
... in conditiile legii. ...... ori legea spune ca pana la prima zi de infatisare, nu !? :-/
Buna ziua!
Vad ca am ajuns sa vorbim pe acelasi subiect pe doua forumuri( eu l-am deschis pe cel intitulat " recurentul absent la prima infatisare); aici i-am raspuns lui cris2036, si de-asta s-a ajunsa la acest lucru... :) ; recurentul- parat doreste audierea martotului intr-un nou proces, intrucat doreste casarea hotaratii instantei de fond.... oricum, asa cum spune si ctynn , art. 287C.M. obliga parata sa vina cu dovezile pana la prima infatisare la instanta de fond, iar acest lucru l-am specificat si eu in Intampinare. Ma rog, ei invoca faptul ca acest martor a fost respins de instanta de fond intrucat ar fi dus la tergiversarea procesului( au cerut audierea acestui martor si la ultima infatisare pe fond). Pt motivul pentru care ei au cerut acest martor, adusesera inscrisuri ( pe care de altfel le-am depus si eu in paralel cu ei la dosar, deci amnadoua partile cazuseram de acord cu situatia respectiva), pe care instanta de fond le-a considerat suficiente. Inscrisurile le-au adus dupa prima infatisare, si prin Posta, intre doua termene. Nu au cerut insa atunci si proba cu martori , aceasta proba au cerut-o la ultima infatisare, care fusese anuntata de instanta de fond ca fiind si cea in care se tin pledoariile.
Uff! Nu credeam ca o sa ajung sa ma preocupe intr-atat asemenea probleme judiciare!:stunned: Ca si in cazul bolilor, cand te doare ceva, devii expert in boala respectiva! :) Sau sper macar sa devin, daca tot imi ocup timpul cu asa ceva...:D
cristi2306 a scris:

lorella te mai rog de asemeni sa ma tii si pe mine la curent prin postare aici,cu ce ai mai facut in procesul tau....ceea ce o sa fac si eu...cred astfel ca putem fi de ajutor si pentru altii care se confrunta cu aceleasi situatii ca si noi...multumesc anticipat si tie si tuturor celor care prin sfaturile lor ajuta la indrumarea celor fara cunodtinte in domeniul juridic:):):)

OK! Ti-am spus de termenul in care se poate face cererea de recurs. Acest lucru este foarte important, pentru ca daca partea adversa nu a facut cererea in termenul prevazut in Hot.Civ, acest recurs este nul de drept, si scapi de orice judecata in recurs. Adica Hot. data de prima instanta devine definitiva si irevocabila. In principiu, cei care fac recurs, il fac in termen, dar nu se stie niciodata.... orice e posibil... inclusiv ca se pot baza pe necunoasterea ta.... Nu trebuie sa ne bazam pe judecatori, m-am convins de asta, ei nu sunt avocatii nostri, judeca faptele asa cum li se dau. Codul de Pr. Civ. spune ca daca nu se dovedeste la prima infatisare de recurs faptul ca recursul nu s-a cerut in termen, acesta se cosidera a fi facut in termen. Cine poate dovedi asta? Chiar si instanta de recurs, dar iti spun, nu te baza pe asta; daca tu nu te aperi, instanta considera ca nu vrei, nu? X-( . De asemenea, Cererea de recurs a recurentului trebuie sa fie insotita obligatoriu de o motivatie, altfel recursul este la fel de nul ca si in cazul depasirii termenului. Motivatia trebuie depusa in acelasi termen in care trebuie depusa si cererea de recurs, altfel, din nou, recursul devine nul de drept. Toate aceste hartii ( cererea de recurs, motivatia) se gasesc la dosar, dar trebuie sa ti se trimita si tie prin Posta; asa cere legea...:stunned:. Motivatia asta poate fi tot in cadrul Cererii, sau separat, depusa la dosar ulterior.
De asemenea, la prima infatisare in recurs ( in mai) , daca cealalta parte nu vine si nu va depune nicio "invoire" pentru absenta sa, sa ceri judecarea in lipsa, sa ceri Instantei sa dea un termen de decizie, sa nu amane nejustificat procesul, cum am patit eu...#-o . E foarte posibil sa patesti si tu la fel, sa nu fi decat tu prezent la proces, recurentul incercand o tergiversare a procesului... Nu trebuie sa-l lasi! X-( X-(
ctynn a scris:

... in conditiile legii. ...... ori legea spune ca pana la prima zi de infatisare, nu !? :-/



Unde este prevazut acest lucru ? .. caile de atac se exercita pana la prima zi de infatisare ...:sorry:
referirea era strict la probele administrate de angajator... adica pana la prima zi de infatisare... sau art 287 c. mun reprezinta numai un simplu articol din codul muncii?
:-/


p.s. ce probe ar putea avea angajatul in afara de eventual carnetul de munca pentru ca celelalte inscrisuri ce le-ar putea avea nu sunt in original!!!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare hotarare judecatoreasca gh3gh1 gh3gh1 la societate s-a primit o hotarare judecatoreasca prin care anumiti salariati au castigat in instanta anumite drepturi salariale restante. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)