cristi2306 a scris:
lorella te mai rog de asemeni sa ma tii si pe mine la curent prin postare aici,cu ce ai mai facut in procesul tau....ceea ce o sa fac si eu...cred astfel ca putem fi de ajutor si pentru altii care se confrunta cu aceleasi situatii ca si noi...multumesc anticipat si tie si tuturor celor care prin sfaturile lor ajuta la indrumarea celor fara cunodtinte in domeniul juridic:):):)
OK! Ti-am spus de termenul in care se poate face
cererea de recurs. Acest lucru este
foarte important, pentru ca daca partea adversa nu a facut cererea in termenul prevazut in Hot.Civ, acest recurs este
nul de drept, si scapi de orice judecata in recurs. Adica Hot. data de prima instanta devine definitiva si irevocabila. In principiu, cei care fac recurs, il fac in termen, dar nu se stie niciodata.... orice e posibil... inclusiv ca se pot baza pe necunoasterea ta.... Nu trebuie sa ne bazam pe judecatori, m-am convins de asta, ei
nu sunt avocatii nostri, judeca faptele asa cum li se dau. Codul de Pr. Civ. spune ca daca nu se dovedeste
la prima infatisare de recurs faptul ca recursul nu s-a cerut in termen, acesta se cosidera a fi facut in termen. Cine poate dovedi asta? Chiar si instanta de recurs, dar iti spun, nu te baza pe asta; daca tu nu te aperi, instanta considera ca nu vrei, nu? X-( . De asemenea, Cererea de recurs a recurentului trebuie sa fie insotita obligatoriu de o
motivatie, altfel recursul este
la fel de nul ca si in cazul depasirii termenului. Motivatia trebuie depusa
in acelasi termen in care trebuie depusa si cererea de recurs, altfel, din nou, recursul devine nul de drept. Toate aceste hartii ( cererea de recurs, motivatia) se gasesc la dosar, dar trebuie sa ti se trimita si tie prin Posta; asa cere legea...:stunned:. Motivatia asta poate fi tot in cadrul Cererii, sau separat, depusa la dosar ulterior.
De asemenea, la prima infatisare in recurs ( in mai) , daca cealalta parte nu vine si nu va depune nicio "invoire" pentru absenta sa, sa ceri judecarea in lipsa, sa ceri Instantei sa dea un termen de decizie, sa nu amane nejustificat procesul, cum am patit eu...#-o . E foarte posibil sa patesti si tu la fel, sa nu fi decat tu prezent la proces, recurentul incercand o tergiversare a procesului... Nu trebuie sa-l lasi! X-( X-(