Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare judecatoreasca impotriva firmei la care am lucrat,hotarare definitiva care a fost comunicata de tribunal tuturor partilor,adica si firmei in cauza.Aceasta insa nu a pus in aplicare hotararea judecatoreasca.Acum eu ar trebui fie sa ma adresez unui executor judecatoresc (pe care trebuie sa-l platesc#-o,dar nu am banii necesari,fiind somer datorita firmei impricinate),fie sa fac o plangere penala, la parchetul de pe langa tribunalul care a dat hotararea judecatoreasca.Acum vin si intreb.:..daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie si firma respectiva nu o pune in alicare,de ce este nevoie de tot acest circ cu executor judecatoresc si plangere penala,cand doar de aceea sa infiintat tribunal special pentru conflicte de munca....sa se rezolve mai urgent problemele legate de conflictele de munca. Deci sa concluzionez: eu care am fost privat de dreptul meu legal ,din vina angajatorului, tot eu care am castigat in instanta sunt pus pe drumuri si lasat la bunul plac al angajatorului de a respecta sau nu O HOTARARE JUDECATOREASCA#-o:stunned:....in ce secol traim????Multumesc de atentie si va sunt recunoscator pentru orice sugestie pe care mi-o puteti da.=D>
poate ca cererea de repunere in termenul de recurs sa fie facuta si dupa depunerea recursului?
"Decretul nr. 167/1958 privind prescriptia extinctiva prin Articolul 19 prevede: institutia judecatoreasca sau organul arbitral poate, in cazul in care constata ca fiind temeinic justificate cauzele pentru care termenul de prescriptie a fost depasit, sa dispuna chiar din oficiu, judecarea sau rezolvarea actiunii, ori sa incuviinteze executarea silita. Potrivit Alin. 2 din Art. 19 “Cererea de repunere in termen va fi facuta numai in termen de 1 luna de la incetarea cauzelor care justifica depasirea termenului de prescriptie”."
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi si amanunte.
Asa ma gandeam si eu, ca trebuie sa ma duc la Curte, sa vad despre ce e vorba si ce pot face.:(
Seara buna in continuare!
Am fost la Curte de Apel; recurenta cere casarea hotararii jud;
Dar cum se impaca art. 289 Codul Muncii "Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept" cu posibilitatea de recurs de 15 zile mentionata in ac. hot.jud. de catre Inst. de fond?? Am facut cerere catre societatea-parata pt. plata salariului, inainte ca aceasta sa depuna cererea de recurs...Pot apela totusi la un executor judecatoresc, in paralel cu recursul, daca acesta va fi admis?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Cele doua se impaca foarte bine astfel: daca ati castigat in fond, hotararea aceea trebuie executata indiferent daca s-a promovat recurs sau nu.
In acest sens o puteti executa silit inainte de promovarea recursului sau in timpul judecarii recursului.
Daca se va face executarea, iar recursul va fi admis, atunci firma trebuie sa solicite "inotarcerea executarii silite", si dvs. va trebui sa platiti banii inapoi. Dar numai daca se va castiga recursul de catre firma.
Legalizare sentinta
emilalex
buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)