avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangerea penala - un pas inainte ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangerea penala - un pas inainte ?

Buna ziua,

Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze plata (este in prag de faliment ); deasemenea nu doreste sa-mi opereze in cartea de munca.

Spuneti-mi va rog ce pot face in conditiile in care prin plangerea penala facuta de mine reuseste sa demonstreze ca nu poate plati si scapa bine mersi ?
Credeti ca se poate ajunge la proces penal daca nu-mi inchide cartea de munca ?
Multumesc
lenia a scris:

Daca societatea este supusa procedurii legii 85/2006 adm/lichidayorul judiciar va inscrie din oficiu creantele salariale in caul in care actele, in caz contrar doar daca sesizati dumneavo0astra va face demersurile necesare pentru inscriere altfel nu.

prioritate la masa credala doar inaintea celorlati creditori chirografari si numai dupa ce s-au achitat:
1. onorariul lichidatorului si cheltuielile prpcedurii efectuate de acesta
2. creditorii garantati

Din pacate aceasta este legea falimentului si regulile acesteia.

Vorbesc din proprie experienta :angry:

serios!!!
unde scrie numai ... din experinta... eu am scris art. 156 c. mun.
consider ca poatre fii citit, nu-i asa!?
am depus deja cererea de insolventa.

primul termen pe 1aprilie (nu este o gluma).

mai pot adauga la dosar atunci si cererea prin care debitoarea sa fie obligata de a preda si opera carnetul de munca?

speram sa pot obtine CIM mai repede fiindu-mi necesar la angajare !
ctynn a scris:

lenia a scris:

Daca societatea este supusa procedurii legii 85/2006 adm/lichidayorul judiciar va inscrie din oficiu creantele salariale in caul in care actele, in caz contrar doar daca sesizati dumneavo0astra va face demersurile necesare pentru inscriere altfel nu.

prioritate la masa credala doar inaintea celorlati creditori chirografari si numai dupa ce s-au achitat:
1. onorariul lichidatorului si cheltuielile prpcedurii efectuate de acesta
2. creditorii garantati

Din pacate aceasta este legea falimentului si regulile acesteia.

Vorbesc din proprie experienta :angry:

serios!!!
unde scrie numai ... din experinta... eu am scris art. 156 c. mun.
consider ca poatre fii citit, nu-i asa!?

Repet in legea falimentului scrie ordinea de distributie a sumelor rezultate din vanzarea bunurilor societatii falite.
Avand in vedere ca este o procedura speciala se aplica cu prioritate prevederile acesteia si acetasta lege poate fi completata cu celelate prevederi generale - inclusiv cu prevederile dr muncii.
Va rog la art. 121 si art. 123 din legea 85/2006 s-a stabilit in mod explicit ordinea de prioritate a sumelor provenite din vanzarea bunurilor societatii falite.

Sincer si eu personal imi doresc sa se aplice prevedrile art. 156 din codul muncii si apoi dispozitiile invocate de mine, dar... din experienta mea ca salariat al unei societati falite sunt in lista dupa cei aratati :((
legea falimentului nu poate reprezenta si legea prin care se reglementeaza totalitatea raporutrilor de munca... vedeti si art. 1 c. mun.;)
In art.123 din legea aminitita sunt prevazute urmatoarele:
Creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; ....

Alte discuții în legătură

Prioritatea creantelor salariale in procedura insolventei casanova casanova Mi-am desfasurat activitatea in cadrul unei societati care a intrat in insolventa . Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)