avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangerea penala - un pas inainte ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangerea penala - un pas inainte ?

Buna ziua,

Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze plata (este in prag de faliment ); deasemenea nu doreste sa-mi opereze in cartea de munca.

Spuneti-mi va rog ce pot face in conditiile in care prin plangerea penala facuta de mine reuseste sa demonstreze ca nu poate plati si scapa bine mersi ?
Credeti ca se poate ajunge la proces penal daca nu-mi inchide cartea de munca ?
Multumesc
Acum am observat ca in ziua cand se implinesc cele 20 zile de la data afisajului raportului si planului, in speta 26.02 cum v-am spus, lichidatorul a convocat si comitetul creditorilor in vederea aprobarii raportului si planului intocmit de el in temeiul art 122 din legea 85/2006.

Deci in 26.02.2010 sindicul ar trebui sa se pronunte cu privire la solutionarea contestatiilor la raport si plan, pe de o parte si tot in acea data trebuie sunt supuse aprobarii comitetului creditorilor actele contestate.

Deci sa-nteleg ca de urgenta la 9 dimineata stabileste sindicul sedinta si la 12 se aproba planul de dsitributie si raportul?

Ce e de mentionat e faptul ca din comitetul creditorilor fac parte si creditorii garantati in favoarea carora a propus lichidatorul sa se distribuie sumele, care normal ca var aproba ordinea de distributie propusa de lichidator.

Acum nu mi-e in clar cum anume convoaca sindicul pe debitor, contestatori si lichidator pentru solutionarea tuturor contestatiilor, ca vreme pentru emiterea de citatii nu-i si nici prin bpi nu prea vad. Stie careva sa-mi raspunda?

:coffee:
Sunteti la "stadiul" aprobarii raportului lichidatorului judiciar de catre Comitetul creditorilor ?- asa am inteles -.
Mentiuni:
1)-Potrivit prevederilor art.72 al.(4) raportat la art.107 al.(4) din Legea nr.85/2006, lichidatorul judiciar are obligaţia ca odată cu afişarea tabelului de creante să notifice creditorii cu privire la admiterea ori respingerea creanţelor şi motivul înlăturării acelor creante care nu au la baza un inscris oficial care sa justifice calitatea de creditor.

Tabelul de creante poate fi contestat -in caz de "nereguli" constatate de creditori.

Conform art.107 al.(4) raportat la art.73 al (2) din Legea nr.85/2006, contestaţiile la tabelul suplimentar pot fi formulate cu cel puţin 10 zile înainte de data stabilită prin hotărârea de deschidere a falimentului pentru întocmirea şi depunerea tabelului definitiv consolidat.

2)-Tabelul definitiv consolidat si Raportul lichidatorului judiciar trebuie admis de judecatorul sindic .

Dupa aceste proceduri urmeaza decizia instantei cu privire la administratorul judiciar pentru firma insolventa.

Apoi,urmeaza procedurile privind :
-reorganizarea firmei -cf.Sectiunii a 6 a-(plan de redresare financiara ,economica,plati ,....samd)
durata acestor proceduri...este iritanta.
- propunerea atragerii raspunderii patrimoniale si nepatrimoniale a celor vinovati de producerea falimentului (in cazul in care nu se redreseaza ).
-daca exista lipsuri şi inadvertenţe în înregistrările contabile,va fi efectuata o expertiză contabilă-pentru a se evidentia faptul ca nu corespunde contul analitic la clienţi cu soldul din balanţa contabilă sintetică (unde e cazul).
-Conform art.41 din Legea nr.85/2006, calculul penalităţilor creantelor
în momentul efectuării acestor calcule privind penalităţile, trebuie avut în vedere prevederile Ordinului Ministerului Finanţelor nr.1186/2006 – art.6 potrivit cu care, până la intrarea în vigoare a Legii nr.85/2006, se aplică prevederile art.118 alin. (4) din OG 92/2003 rep., potrivit cu care pentru obligaţiile fiscale neplătite la termen, atât înainte cât şi după deschiderea procedurii, se datorează majorări de întârziere până la data deschiderii procedurii de faliment.

In concluzie,depinde de lichidator si judecatorul sindic cati ani poate sa dureze o procedura a insolventei.:sorry:

Stadiul e mult mai avansat, comitetul creditorilor este convocat sa se pronunte cu privire la aprobarea raportului intocmit in temeiul art 122 din legea 85/2006 si sa aprobe planul de distributie a sumelor rezultate din vanzarea bunurilor soc falite.

Si nu depinde doar de jud si de lichidator cat dureaza procesul, depinde de toti participantii la procedura si mai cu seama daca exercita caile de atac, daca promoveaza contestati.. parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritatea creantelor salariale in procedura insolventei casanova casanova Mi-am desfasurat activitatea in cadrul unei societati care a intrat in insolventa . Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)