avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangerea penala - un pas inainte ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangerea penala - un pas inainte ?

Buna ziua,

Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze plata (este in prag de faliment ); deasemenea nu doreste sa-mi opereze in cartea de munca.

Spuneti-mi va rog ce pot face in conditiile in care prin plangerea penala facuta de mine reuseste sa demonstreze ca nu poate plati si scapa bine mersi ?
Credeti ca se poate ajunge la proces penal daca nu-mi inchide cartea de munca ?
Multumesc
lukas123 a scris:

ce reprezinta CA ?

sa inteleg ca ati castigat un litigiu de munca cu fostul angajator ?

CA - Curtea de Apel

da - litigiu cu fostul angajator reprezentat de catre lichidator, firma fiind in lichidare
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
ContSters102066, utilizator
si daca eu am cerut falimentul, schimba cu ceva situatia ?
adica se inverseaza cumva ordinea ?
lukas123 a scris:

ce reprezinta CA ?

CA - Curtea de Apel

@ lenia
Prioritatea in cazul falimentului este prevazuta de Legea nr.85/2006 , insa in cazul dvs cel care a facurt imparteala a procedat gresit. Articolul 123 din Legea insolventei stabileste ordinea de preferinta in satisfacerea creantelor creditorilor.
De asemenea, mai exista si CCMN care prevede, in art. 48, ca toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale unitatii si ca, in caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, iar drepturile lor banesti constituie creante privilegiate, urmand sa fie platite integral, inainte de a-si revendica cota-parte ceilalti creditori.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

lukas123 a scris:

ce reprezinta CA ?

CA - Curtea de Apel

@ lenia
Prioritatea in cazul falimentului este prevazuta de Legea nr.85/2006 , insa in cazul dvs cel care a facurt imparteala a procedat gresit. Articolul 123 din Legea insolventei stabileste ordinea de preferinta in satisfacerea creantelor creditorilor.
De asemenea, mai exista si CCMN care prevede, in art. 48, ca toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale unitatii si ca, in caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, iar drepturile lor banesti constituie creante privilegiate, urmand sa fie platite integral, inainte de a-si revendica cota-parte ceilalti creditori.

De acord cu tot ceea ce ati scris, dar lichidatorul a facut aplicabilitatea art. 121 si art 123 din legea 85/2006 astfel a intocmit raportul in temeiul art. 122 din legea 85/2006 si in aceasta maniera a propus si planul de distributie.
lukas123 a scris:

si daca eu am cerut falimentul, schimba cu ceva situatia ?
adica se inverseaza cumva ordinea ?

in cazul acesta trebuia ca dvs. sa platiti executorul si onorariul sa-l recuperati impreuna de la angajator!!!

Alte discuții în legătură

Prioritatea creantelor salariale in procedura insolventei casanova casanova Mi-am desfasurat activitatea in cadrul unei societati care a intrat in insolventa . Drepturile salariale neincasate au prioritate si in cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)