As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
in noiembrie, pe 28 am fost sanctionat administrativ de un organ de politie pentru ca am oprit pe interzis, dupa ce am semnat procesul verbal, domnul politist si-a dat seama ca am consumat alcool si am fost testat cu etilotestul la care a rezultat o alcoolemie de 0,48 la probele biologice mi-a iesit 0,95 respectiv 0.80 Dosarul a plecat de la politie cu legea 18 indice 1 de care procurorul nu a tinut cont si am fost trimis in judecata.Pe data de 28 iunie 2011 am fost chemat in instanta unde m-i sa oferit un avocat din oficiu care mi-a explicat in ce situatie ma aflu, mi-a propus sa cer judecatoarei sa merg pe procedura de drept comun, asta insemna sa aduc mortori, caracterizari si alte probe la dosar . Dar am ales procedura recunoaterii si am ramas in pronuntare . As dori sa imi spuna cineva la ce sa ma astept si daca e bn cum am procedat? Va multumesc
Pentru "chiriac" procedura de drept comun nu te ajuta cu nimic....cu tot cu martori si caracterizari tot aceasi perioada obtii ...si timp pierdut ....asta inseaman cel putin inca 1-2 aparitii in istanta.......ati facut bine ca ati ales procedura recunoasterii pentru ca mai nou acuma daca iti recunosti vina o sa primesti o suspendare de 3-4 ori mai mica fata de cea normala.....deci in concluzie o sa primiti cu suspendare intre 6luni - 3ani....cel mai probabil 6 luni, iar perisul v-a fii anulat. dupa terminarea sentintei judecatoresti asteptati un an de zile urmand ca sa faceti scoala din nou si redobandirea permisului prin examen......dar din ce se aude sar putea scoate sa faceti scoala din nou si sa dati doar un examen ....toate astea dupa 1 an de la sentinta judecatoreasca.
Pentru crisu .....la tine o sa dureze mult mai mult ca la mine......u o sa trebuiasca sa faci o cerere de urgentare pentru solutionare si sa le explici ca nu esti din localitate si nu ai posibilitatea sa faci atate drumuri .....arges constanta.....
L-a mine s-a intamplat in localitate si tot in localitatea respectiva se afla dosarul la parchet ....
ce sa mai zic ....multa bafta si noroc ...ne tinem pumnii reciproc si speram sa fie bine .... Doamne ajuta !!!
eu tot insist cu telefoane!avocatul merge aproape zilnic la parchet...asa ca sper sa l finalizeze cat mai curand.de anul trecut din februarie am dosarul asta si s-a tot intins pana acum....:sorry:
la probele biologice mi-a iesit o concentratie alcoolica de 0,95 respectiv 0,80 daca ceream recalcularea aveam sanse ca sa imi asa sub limita legala? Si care e procedura pe care se face recalcularea alcoolemiei
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)