As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
nu e cu victime...doar tamponare, i-am platit daunele celui pe care l am lovit , nu mai are nicio pretentie de la mine si cica o sa ma ajute si cu declaratia la procuror, culmea este si politist. acum incerc sa vad ce fac cu recalcularea, dupa ce declaratie se face?care e procedura?ce date se trimit la iml?
te va pune sa dai din nou declaratie (ce ai mancat,cand la ce ora,ce ai baut,cand la ce ora,inaltime,greutate) ai gj sa coincida cu ce ai scris in primele declaratii,cat ai av in aparat de ti,au iesit asa mici probele la sange?intreb doar,sunt curios....daca ti se va face racalculare,sa stii ca e grav...ti-o spun din proprie experienta!#-o
Pentru recalculare se trimite declaratia pe care ati dato initial ....dar aveti dreptul sa o schimbati insa aceasta va fii aprobata sau nu de procuror....chestia este sa nu schimbati foarte multe date din declaratia initiala ......dar vedeti ca declaratia mincinoasa este infractiune si se pedepseste ca atare ....
procedura este urmatoarea in cazul dumneavoastra ...daca nu cereti o recalculare si o va cere procurorul se va face pe declaratia data initial,(cel mai probabil o sa fiti chemat in audienta la parchet in care o sa fiti intrebat daca o sustineti sau nu declaratia.).....achitarea taxei o va face statul initial daca o cere procurorul urmand sa fie incadrata la cheltuieli de judecata sau daca o cereti dumneavoastra o sa o achitati dumneavoastra ( taxa = 510 RON) dupa care o depuneti la politie sau la parchet depinde unde este dosarul.
perioada de solutionare a recalcularii este de 40 de zile lucratoare ( 2 luni ma exact)
datele care se trimit la IML pentru expertiza este de fapt declaratia dumneavoastra in care este specificat urmatoarele :
- timpul cand ati consumat alcool si ce perioada (0 - 1.2.3 ore)
- timpul de alcool
- cantitatea de alcool
- daca ati mancat ceva inainte sau dupa (cantitatea,si tipul de mancare)
- timpul de cand ati fost oprit in trafic si prelevarea primelor probe biologice
- inaltime,greutate
Cam astea sunt datele necesare pentru o expertiza pentru stabilirea alcoolului in momentul accidentului..... oricum nu cred ca procurorul va fii de acord cu o contraexpertiza din moment ce va recunoasteti vina si o regretati.....
deci daca cer eu recalcularea, aceasta se face in urma declaratiei pe care o voi da atunci, care ar trebui sa corespunda cu cele declarate anterior, aceasta din urma ajunge la procuror si el aproba sau nu in functie daca sunt diferente mari de ceea ce am declarat anterior si apoi ajunge la iml?
Da....dar daca nu vreti sa schimbati declaratia initiala nu mai trebuie sa declarati nimic decat ca va sustineti declaratia..........dar as recomanda sa va luati si un avocat ..... iar la recalculare ati putea iesi ca valoare in sange mai mica.... dar este mai greu ..... Dar toate astea doar daca se cere o contraexpertiza(recalculare)
aaa Si politistul care se ocupa de caz poate respinge a 2 declaratie ....nu numai procurorul .... este bine sa va angajati un avocat ....si sa faceti totul in prezenta acestuia .....
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)