avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
bravo ,norocul tau, altii asteapta luni intregi, poate chiar si ani.
eu de exemplu sunt de 10 luni in problema asta, si inca nu vad luminita de la capatul tunelului
am primit si eu citatie sama prezint la udriste maine la camera 16 si in citatie scrie asa:sa ma prezint in calitate de invinuiot in cauza privind dosar penal . ce inseamna asta stie cineva ca deja nu dorm de 6 zile de cand am primit citatia asta.mentionez ca nu ma sunat nimeni nu stiu probele de la iml nu stiu nimic de fapt.de ce ma cheama stie cineva?
salut!din cate stiu parca am comis-o amandoi in aceeasi perioana.pe mine m-au sunat acum doua saptamani ca sa-mi comunice rezultatele la probele biologice.din pacate nu au iesit chiar f mici 1.15 si 1.05 si s-a dispus inceperea urmaririi penale. probabil ca si pe tine te cheama sa-ti comunice acelasi lucru. as dori sa stiu si eu ce declaratie se ia in calcul in vederea recalcularii?
mike si te-a dus si la procuror si daca da ce ti-a zis respectivul?
Buna ziua .Reiterez si eu subiectul ca nu stiu ce sa mai cred.DECI : am dost azi la politie la cercetari penale si mi s-a comunicat rezultatul analizelor de sange : 0,75 la prima si 0,60 la a 2 a. M-am bucurat dar si aici intervine chestia tipa care se ocupa de dosar mi-a zis ca trebuie neaparat sa facem recalculara ca pe ea o intereseaza in momentul accidentului cat am avut (accidentul a avut loc la 20.45 prima proba am dat-o la 23.50 si a 2 a la 00.50 scrie negru pe alb in raportul de la iml). intrebarea mea este : e obligatoriu sa fac o recalculare ca eu stiu ca nu este ( sunt sigur ca va iesi mai mare alcoolemia daca o fac).Mi-a spus ca daca vreau sa vin cu un avocat pot sa o fac si am zis ca o sa vin .Nu a mai vrut sa imi dea sa citesc dosarul. Asa ca acum nu stiu ce se va intampla mai departe : voi fi scos automat de sub urmarire penala, voi lua amenda sau au si ei dreptul sa ceara recalcularea daca se ambitioneaza respectiva.Eu nu vreau sa cer nici o recalculare.Daca se poate un raspuns de la un avocat care sa ma dumireasca cu procedura in continuare as ramane recunoscator.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)