avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
deci in cazul meu daca nu cer recalculare caci nici nu vreau o va putea cere politista care se ocupa decaz sau procurorul ? eu am avut accident dar fara victime ,tot o tamponare si am si de la respectivul o declaratie cum ca nu se caonstituie parte civila penala si nuare nici o pretentie materiala contra unei sume de bani pe care recunoaste ca ia primit. acum ce safac ? ca la politista de caz i-am zis ca nu vreau recalculare ca stiu ca nu e obligatorie. si am zis ca o sa o sun saptamana viitoare sa vin cu un avocat sa vad invinuirile care mi se aduc . intrebarea este ce fel de invinuiri caci am sub limita legala pt dosar penal respectiv 1/0,75 si 2/ 0,60 dar ea cica o intereseaza sa facem recalcularea pt ca o pasioneaza cat am avut in momentul accidentului.daca eu imi mentin declaratia pe care am dat-o la iml prima oara si nu vreau sa mai dau alta sunt vinovat etc ei mai cer contraexpertiza aia?
normal nu era sa imi vina o amenda acasa si o hratie cum ca s-a incetat urmarirea penala nefiind un caz penal? daca va stresez imi cer scuze dar nu ai stiu ce sacred si sa fac .tocmai ma bucuram ca am sub limita legala. :((((((
#-o
contraexpertiza o face procurorul ....sau politistul dar tot cu acordul procurorului....deci PROCURORUL ....iar dosarul este facut ca dosar PENAL dar e cu propunere legala SUP ....deci dosarul tau ajunge la parchet si o sa astepti sa iti vina acasa REZOLUTIA cu NUP....dupa care te prezinti la politia rutiera cu ea si iti iei permisul inapoi ....si in primul rand ai putea sa vb cu politista care se ocupa de caz .....ca nui e vina ta ca organul a fost incompetent si te-au dus la sange dupa 3-4 ore .....ai inteles ......cu toate ca in lege scrie ca este 30 de min min din momentul sesizariii.....deci in concluzie iati un avocat ii platesti onorariu cat e el ca difera si el stie ce sa faca.....

daca nu ai un avocat te invart pe degete cum vor ei ..... iar rezolutia de la parchet dureaza extrem de mult ......dar asa e in romania .....personal putin ....bani putini birocratie mare..... eu astept de 3 luni rezolutia ....si nimic....am fost la parchet si imi zice ca e in perioada de solutionare....

stai linistit ca nu ma stresezi ...sunt la munk....in loc sa fiu pe teren ....astept rezolutia ca sa pot sa imi reiau postul pierdut temporar pana la solutionarea faptei ....
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
zazutzu, utilizator
zazutzu si pe mine din aprilie ma tot mint cu dosarul in curs de solutionare!oare nu e nimic de facut?chiar asa acesti procurori fac ce vor ei?nu raspund in fata nimanui?X-(
pentru crisu ....de facut se poate face o cerere de urgentare dar din cate am inteles e = cu 0(cu toate ca daca faci cerere de urgentare perioada de solutionare este de 15 zile,dar ca sa faci chestia asta trebuie sa ai un argument destul de plauzibil) ...... si din ce am mai auzit nu e bine sa ii presezi sau stresezi prea tare...ca nu e bine....deci nu ramane decat sa asteptam si sa speram ca o sa fie un raspuns pozitiv chiar daca probele arata ca asa ar trebuii,dar suntem la mana lor....... si ca perioada in care asteptam sa fie o invatatura de minte .... #-o #-o pentru ca am gresit ..... cand ne-am suit la volan sub influenta bauturilor alcoolice indiferent de cantitatea bauta

procurorii raspund doar in fata prim procurorului ...

Doamne ajuta !!! si sa nu se mai repete.... #-o#-o

crisu u ai dosarul la parchet din aceasi perioada cu mine ..... :O...din ce zona esti ?
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
zazutzu, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)