As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
ar fii normal sa te lase in pace, sa te scoata de sub urmarire penala, pentru ca la ambele probe de sange ai iesit sub limita legala, asa ca.... , numai sa-ti bage bete in roate ar putea sa mai ceara ei o recalculare, dar ia-ti un avocat si du-te acolo si contesta sau fa ceva, ca altfel la recalcularea aia e posibil sa iasa peste 0.80, bafta
eu nu am fost la procuror, doar la politistul care mi-a comunicat rezultatele si a ramas ca in termen de 1 luna sa ma prezint cu avocat. mie mi au iesit peste limita legala , respectiv 1.15 si 1.05 si eu am vrut sa ma trimita cu aceste valori in judecata in speranta sa se termine mai repede si sa nu mai dureze atat dar mi-a spus ca nu se poate deoarece as castiga in instanta pentru ca nu poate sa ma condamne pentru niste valori luate la 2 ore dupa accident. mi- a mai spus ca, chiar daca nu ar cere el recalcularea o va cere procurorul. asa cao sa vb cu un avocat si sa vad poate mai gasesc o cale de scapare.daca ti-ai gasit avocat da-mi si mie un pm sa-mi spui cat te costa si daca iti garanteaza ca scapi. recalcularea dupa ce declaratie se face?
Pentru "miky" .....au dreptul sa ceara recalcularea atat organul de politie cat si procurorul ...... si nu este adevarat ca ai castiga in istanta .....au zis asa ca sa te agite mai mult .....in istanta o sa ti se dispuna o pedeapsa cu suspendare si permisul anulat ......
Pentru "expertu" nu este obligatoriu sa faci recalculare ....acesta este un drept al invinuitului..... insa pocurorul poate cere o contraexpertiza la IML in momentul accidentului pe baza declaratiei data de tine ......cel mai bine este sa iti iei un avocat pentru a te sfatuii in situatia prezenta ....
Eu nu am avut accident dar si eu sunt in situatia prezenta ....dosarul meu este la parchet in perioada de solutionare ......am facut recalculare in urma primelor probe 1,25 respectiv 1,15 dupa 2ore jumate din momentul opririi in trafic ....si a iesit in sange o alcoolemie de 0,4 ml/mie.....si dosarul meu a ajuns la parchet cu propunere legala NUP respectiv SUP.......
Sincer suntem la mana procurorilor .....numai ei pot sa faca foaie de incetare a urmaririi penale sau inceperea urmaririi penale ....
mie politistul care ma ancheteaza mi-a spus ca , chiar daca nu cere el recalcularea o va cere procurorul deoarece instanta nu ma poate judeca pe niste valori prelevate la doua ore distanta de la accident deoarece in momentulu accidentul poate aveam sub limita legala si in felul asta as castiga. eu nu mai voiam recalculare deoarece imi doream sa se termine mai repede deoarece cred ca fara vreun artificiu la declaratie tot in defavoarea mea este si asa cu ce ma alegeam cu bani cheltuiti, timp pierdut.....
daca procurorul cere o contraexpertiza nu vei platii nimic momentan....insa cu timp pierdut ......plata o vei face la sfarsitul judecatii cand vei primii cheltuieli de judecata ....in care bineniteles o sa fie si recalcularea......cel mai bine este sa va duceti la politistul care se ocupa de caz si sa ii spuneti ca nu vreti sa faceti recalculare si ca va recunoasteti vina ....si sa lase totul in seama procurorului .....dupa carre va duceti la perchetul de care apartineti va interesati de dosar si de numele procurorului care se ocupa de el ....dupa care va interesati cand are audiente si va duceti sa vb cu acesta ......
ce e drept daca nu cere o contraexpertiza nu ar mai dura mult ....de obicei cand e vorba de judecata dosarul dureaza intre 3 saptamani si 1 luna jumate maxim ....Ce trebuie sa mai stiti instantele in momentul de fata daca recunoasteti vina si o regretati sunt de trei ori mai indulgenti fata de cum erau pana acuma ......
Mult noroc si bafta ......si sa ne fie invatatura de minte ......cu toate ca mie mi-a trebuit sa o comit de 2 ori ca sa realizez lucrul asta ... #-o#-o
aa si inca o intrebare ...dumneavoastra ati avut accident cu victima sau doar accident ....ca daca este cu victima intradevar este mai complicat si automat se cere o contraexpertiza ...... :( .....daca nu cel mai bine este sa faceti cum am spus mai sus ...... cu toate ca nu prea inteleg care ar mai fii rostul ca tot peste limita legala o sa fie ...si sentinta este aceasi .....dar toata chestia este sa nu fie cu victima accidentul :stunned:
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)