Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. muncii?
Speta este urmatoarea: am administrator in functie de vreo 16 ani (angajat cu CIM) fata de care exista n dovezi ca a savarsit fapte in detrimentul asociatiei, inclusiv fapte penale iar membrii asociatiei nu reusesc sa-l dea afara prin concediere sau sa-l convinga sa-si depuna demisia; poate Comitetul executiv care, atat potrivit legii, cat si potrivit ultimei hotarari a adunarii generale a asociatiei de proprietari este mandatat expres sa numeasca/sa revoce din functie atat administratorul blocului cat si alti angajati ai asociatiei sa-l convoace si sa-l supuna acelui interogatoriu din cercetarea disciplinara prevazuta de C. muncii, din care vor rezulta (speram) faptele savarsite - prin marturisirea acestuia - si vor fi motiv legal pt. concediere? sau este suficienta doar hotararea adunarii generale prin care s-a dat mana libera Comitetului executiv, prin presedintele sau, sa revoce din functie actualul administrator?
Se poate intocmi decizia de sanctionare (cu concedierea) a unui angajat al unei Asociatii de proprietari, fara existenta unei cercetari disciplinare prealabile?
Incercati si luati o decizie in comitet bazandu-va si pe ceea ce scrie in statutul dv.
Dar acest administrator este proprietar in asociatie sau este din afara asociatiei?
este proprietar in asociatie...decizia poate fi luata oricand in Comitet, avem Comitet nou, format din tineri iar marea majoritate a membrilor acestuia urmaresc acelasi lucru: inlaturarea admin. - dar intrebarea se pune: care decizie?cea de parcurgere a procedurii cercetarii prealabile prev. de c. muncii sau concedierea directa doar pe baza actelor de care dispun din care reies faptele?!
Cat despre Statut...acesta este foarte slab, este un copy/paste luat de pe net.
Am inteles ca are un salariu de 1800 lei, nu?
Pentru ca aveti sesizari si reclamatii cu privire la activitatea administratorului, luati decizia in comitet si faceti 3 fise diferite. O fisa de post pentru contabil, una pentru casier si una pentru administrator (partea tehnica). Actualului administrator dati-i functia de administrare tehnica iar 2 membri ai comitetului sa preia temporar celelalte.
In felul acesta puteti sa-i stabiliti doar 1/3 din actualul salariu.
Vedeti cum merge, verificati documentele, sesizati organele de cercetare daca gasiti mari nereguli...
Multumesc tuturor pentru contributie. Am luat decizia de a-l cerceta disciplinar conf. art. 267 alin. 1 din c.m.. In prezent, am Convocatorul semnat de admin. pt. luare la cunostinta si astept sa vad cum decurge cercetarea p-zisa. Va voi tine la curent!
Bine v-am regasit. Ma simt datoare sa va tin la curent cu ce s-a intamplat mai departe...
Respectivul s-a prezentat in data stabilita in Convocator si cand a vazut in ce va consta cercetarea disciplinara (adica formularea de intrebari si oferirea unui raspuns scris la acestea catre membrii Comisiei de cercetare disciplinara), a refuzat sa dea vreo explicatie verbala sau scrisa si in 5 min. a iesit pe usa.
Avand in vedere refuzul nejustificat de a oferi raspunsuri/lamuriri la intrebarile Comisiei, ma gandesc sa-mi intemeiez decizia de concediere in primul rand pe art. 267 alin. 3) din C.m. care spune: "neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. 2) fara un motov obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile". Avand in vedere ca C. m. nu prevede ce se intampla in situatia in care respectivul se prezinta dar refuza nejustificat sa dea explicatii, consider ca pot sa merg pe acest articol. Ce parere aveti?
De asemenea, v-asi fi recunoscatoare daca imi puteti pune la dispozitie o decizie buna de desfacere disciplinara a contractului de munca (acesta este obiectul: desfacerea disciplinara intrucat acesta a savarsit abateri repetate sau abatere grava).