Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. muncii?
Speta este urmatoarea: am administrator in functie de vreo 16 ani (angajat cu CIM) fata de care exista n dovezi ca a savarsit fapte in detrimentul asociatiei, inclusiv fapte penale iar membrii asociatiei nu reusesc sa-l dea afara prin concediere sau sa-l convinga sa-si depuna demisia; poate Comitetul executiv care, atat potrivit legii, cat si potrivit ultimei hotarari a adunarii generale a asociatiei de proprietari este mandatat expres sa numeasca/sa revoce din functie atat administratorul blocului cat si alti angajati ai asociatiei sa-l convoace si sa-l supuna acelui interogatoriu din cercetarea disciplinara prevazuta de C. muncii, din care vor rezulta (speram) faptele savarsite - prin marturisirea acestuia - si vor fi motiv legal pt. concediere? sau este suficienta doar hotararea adunarii generale prin care s-a dat mana libera Comitetului executiv, prin presedintele sau, sa revoce din functie actualul administrator?
Se poate intocmi decizia de sanctionare (cu concedierea) a unui angajat al unei Asociatii de proprietari, fara existenta unei cercetari disciplinare prealabile?
m-am simtit datoare sa va tin la curent cu ce s-a mai intamplat in procedura demarata. Cu bucurie va anunt ca cercetarea disciplinara a avut un real succes (toate documentele incheiate au fost atestate si de un avocat), i s-a comunicat decizia de concediere, bine motivata conf. art 268 c. muncii si a expirat termenul de 30 de zile in care o putea contesta. Prin urmare, AM INVINS!!!
Momentan lucram la redactarea unei plangeri penale intrucat faptele savarsite constituite infractiunile de fals in inscrisuri, uz de fals, delapidare etc. iar prejudiciul este enorm.
Daca-mi permiteti, celor care se confrunta cu aceeasi problema, sfatul meu este: INCERCATI! SE POATE! trebuie doar sa fiti uniti si sa cititi cu atentie Codul muncii!