avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Scuze am uitat sa trec raspunsul meu era pt "fat frumos" ...
Remus ideea ta este foarte corecta , chiar imi face placere ca sunt persoane ca tine, si nu esti singurul care gandeste asa. Dar din pacate in doi nu putem schimba nimic... si pt a fii mai multi este greu ... chiar cred ca daca numarul ar fii mai mare de 100 ne-ar oprii cei ce "reprezinta legea" fiindca devine periculos pt ei ... nu mai au de unde miinca dupa.
O revolutie niciodata n-a fost castigata de majoritatea populatiei ci de cei 1 % care au avut curajul sa infrunte tirania. Nici nu am nevoie de multi. Omul s-a nascut si va muri, cei care au ochi sa vada, liber. Un exemplu trebuie dat sa se vada ca se poate trai fara sa ai un sistem care sa stea in spatele tau si sa-ti de-a permise (voie) sa faci anumite activitati, si ai sa vezi ca vor fi tot mai multi de partea mea.
eu.ro.lex a scris:

din pacate stimate domn, atata timp cat veti trai pe acest pamant, indiferent pe ce parte a acestuia, veti fi platitor de taxe si impozite...;) acestea nu au fost inventate de noi si nici chiar de stramosii nostri, ci acestea vin din vremuri de "demult apuse", vin din vechime ( au cel putin 6000 de ani) si vor fi pana la sfarsitul lumii...:confused: si precum vedeti, acesta nu a fost nici in 1600 nici in 1800, 1900 si nici chiar in 2000 si poate nu va fi nici in 12 nici in 50, dar cert este ca va fi....:yes: In ce priveste "sistemul"? acesta exista si se dezvolta.Indiferent ce parere avem noi despre el, indiferent ca e drept sau nu, indiferent daca avem nevoie de el sau nu, statul, atat timp cat el mai exista, va tine in viata si in bogatie o "clica" de fiinte umane care au ajuns sa ne conduca.
Din pacate nu puteti fara el, nu puteti scapa de el si nici nu incercati, ca nu veti reusi...Da, din pacate nu puteti alege, ci doar accepta si plati...#-o
va dorim sanatate, rabdare si luciditate

-Numai D-zeu prin Regatul Lui va aduce eliberarea, caci atunci asupritorii nu vor mai fi. Deci cine vrea sa devina liber, trebuie sa sustina acest Regat. =D>
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
dmh, utilizator
Intr-adevar, intotdeauna s-a platit catre stat... si mosii mosilor stramosilor nostri au tot platit. Este vorba de un contract social: renunti la o parte din bunurile tale pentru protectie, hrana si ajutor la vanatoare. Unde sunt multi..puterea e mai mare. Asta se aplica in timpurile stravechi, cand necesitatea supravietuirii a dictat necesitatea crearii aliantelor cu ceilalti. Si da, se platea "zeciuiala", mai apoi, sa dai a zecea parte din veniturile tale pentru protectie...sau ca asa s-a incetatenit obiceiul. Sa zicem ca am fi protejati in caz de razboi...dar de stat cine ne protejeaza?
In timp, nesimtirea a crescut, si statul a devenit o entitate divina, deasupra tuturor, care nu da socoteala nimanui, in fata careia noi trebuie sa ne prosternam si nu avem nici macar dreptul sa ridicam ochii :) Iar zeciuiala a luat proportii inimaginabile. De ce? Deoarece statul nu ne mai reprezinta pe noi, oamenii care il alcatuim, ci tiganul, care atunci cand ajunge imparat, il omoara mai intai pe taica-sau.
Oameni buni, eu cred ca nimeni nu s-ar supara daca ar ceda 10% din venituri ca statul sa utilizeze acesti bani pentru nevoile tarii. Dar asa...o sa ajungem sa murim de foame intr-o tara care nu mai este a noastra.
SI va veni un moment in care veti uita de faptul ca ati vazut filmul Matrix si o sa uitati de faptul ca sunteti razvratit impotriva sistemului, respectiv atunci cand veti avea nevoie de concursul celor din jur, cand veti avea nevoie de o spitalizare de urgenta (Doamne fereste) cand veti avea nevoie lucruri marunte, dar absolut indispensabile.
Omul este un animal social iar daca alegeti sa mergeti in sihastrie, veti avea nevoie de ceva de la cei din jur, respectiv sa va scuteasca de prezenta lor (doar atat in cel mai bun caz).
Practic, veti avea nevoie de cei din jur si pentru a avea liniste, motiv pentru care, normal consider, veti plati taxele si impozitele necesare pentru ca repsectivii, oricare ar fi acestia, sa va lase in pace.
Cumpara-ti linistea, sa se numeasca principiul.
Simplul fapt ca aveti unde sa va exprimati liber si neingradit (intr-o anumita masura, vecina buna cu bunul simt) este rezultatul faptului ca cineva plateste impozite si taxe pentru ca dvs sa beneficiati de un serviciu.
Contraprestatia va cade in sarcina, consider, atata timp cat chiar si tacit ati acceptat aceasta conditie.

Revenind cu picioarele pe pamant, sugestia este sa va achitati darile catre stat, de aia se numesc dari si nu se numesc daruri manuale sau donatii catre stat, altfel riscati sa ramaneti si fara locul unde sa fiti auzit de ceilalti.

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)