=D>, d-le AndreiT! Ati atins un punct nevralgic in aceasta discutie, taman SPITALIZAREA ! Unde ne spitalizam? In Elvetia sau in Romania, in acele spitale in care nu se uita nici naiba la tine, medicii dau tratamente standard, indiferent de simptomatica pacientului, care de obicei includ medicamente care "nu se compenseaza", in care ti se da o lunga lista de medicamente si altele de adus de acasa, deoarece "spitalul nu are bani", desi tu ai platit constant si stoic darile de care vorbiti.. Eu am platit contributia obligatorie, desi am avut venit 0, si nu o suma modica, iar acum trebuie sa platesc TOTUL, deoarece nu intru pe lista de servicii asigurate:)) Bine ca intra altii.
Daca am ajuns sa aud ca trebuie sa multumesc statului ca-mi ia bani sa ma exprim "liber", atunci astept cu interes taxa pe aerul inspirat, si taxa aferenta aerului expirat, ca poluez atmosfera :)
Stiti ce ma uimeste? Ca exista oameni care se cred deasupra tuturor, exprima idei "laborioase" si pompoase, de dragul "impactului la prostul auditor", si-si neaga propria existenta, de care ei insisi nu sunt multumiti, doar de dragul de a fi contra si de a parea mai interesant.
Daca dv, d-le, ati avea, ca multi romani, pe care poate nu i-a dus mintea sau posibilitatile materiale, un salariu de 700 RON lunar, doi copii la scoala si 400 RON doar la intretinere, banuiesc ca v-ar canta inima de fericire, zburdand in peisajul idilic al patriei noastre si multumind statului pentru faptul ca retine doar pentru salariul dv. 54%...
Sincer, eu as fi linistita daca legile ar fi coerente, omul ar sti clar ce are de facut, iar Statul nu ar sta la panda ca pisica langa gaura soarecelui, asteptand sa il prinda doar dupa ce a inghitit cascavalul;)
Multi oameni platesc taxele si impozitele iar beneficiile sunt zero.
Eu nu vorbesc despre avantaje, pt ca sunt avantaje in a avea un sistem de guvernare centralizat. Dar eu nu sunt de acord sa fiu OBLIGAT sa platesc asa ceva. Sunt in stare sa merg pana acolo incat sa ma separ de aceasta "societate" semicivilizata dotata cu sepci de basseball si pusti semautomate.
Statul a devenit o entitate independenta se pare iar tu un nenorocit de sclav platitor de taxe. Nu poti avea incredere in nimeni si nimic, e suficient sa te uiti in jurul tau.
Impozitul e o inventie veche... Potrivit Constitutiei Romaniei, cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.
Aveti 3 posibilitati, sa va eschivati de la plata impozitelor in Romania:
1. evaziune fiscala
2. nu produceti nimic si veti fi asistat social
2.emigrati si platiti taxe in alta parte. Dar aveti grija unde va declarati centrul inteselor vitale, sa nu ajungeti tot pe mana fiscului din Romania
Succes