Daca nu ai trotuar implica-te, trage-l de urechi pe primar, pe consilieri sa-l faca. La fel si cu apa potabila. Nu astepta totul pe tava. Cei responsabili sunt alesi tot dintre noi de catre noi. Conducatorii unei comunicati ii reflecta intru totul pe membrii ei. Vorbesti de societatea asta de parca ar fi ceva strain tie. Tu nu faci parte din ea ?
Conducatorii pe care i-am ales(primari, parlamentari, consilieri, presedintti, etc) sunt asa cum sunt pentru ca noi i-am ales. Ca n-or exista altii mai buni, sau ca nu alegem altii mai competenti, e tot vina noastra a poporului.
Cei de la putere fura, pentru ca toti furam. Chiar sa fie schimbati toti peste noapte, cu cetateni alesi pur si simplu aleatoriu, a doua zi va fi la fel (poate ceva mai moderat pentru ca vor fi emotionati de noua postura)
Eu inteleg ca e mai simplu de inchis ochii sau de comentat si aratat cu degetul decat de a te implica si a determina schimbari in bine, insa nu-i asta solutia, de a sta deoparte.
Hoti si alte elemente criminale? :) Sta politia la mine la usa?
Apropo, daca citesti mai sus, am scris: ca sunt de acord sa platesc ceea ce folosesc (impozit pt mentenanta sosele e ok, impozit pt armata ok), celelalte servicii (energie electrica, apa, mancare, etc) le platesc. Dar daca vreau sa fac parte dintr-un sistem sa zicem pt: sanatate, somaj, pensie, etc vreau sa fiu intrebat nu sa fiu obligat, mai ales cand stiu ca totul e variabil. Platesti un procent fix din salar fie ca vrei fie nu pt pensie, iar cand vine vremea pasiva din viata ta primesti cat vor ei, pcte de pensie care se modifica tot timpul dupa bunul plac. Intr-un cuvant, nu vreau sa fiu fortat sa platesc servicii care nu le doresc, si mai ales sunt multe impozite si taxe fara justificare. Taxa de mediu, ai vazut tu zone noi impadurite in Romania? Eu stiu ca banii aia merg sa plateasca de ex. imprumuturile straine pt un sistem care nu este optional ci autoritar. Democratia nu este decat o reuniune in care 2 lupi si o oaie voteaza ce sa manance la cina. Eu de ex. sa zicem ca nu-s de acord cu sistemul asta, ce facem? va trebui sa traiesc obligat doar pt ca majoritatea, care de obicei se insala, vrea asta? Ude e libertatea mea? Cu tot sistemul asta se pare ca nu se pune capat crimelor, sunt mai multi bolnavi, intr-un cuvant nu e nici un avantaj major. Iar daca cumva la putere ajunge vreun dictator cum e tot timpul in istorie, nu ai cu ce sa te aperi pt ca societatea asta ti-a bagat in cap de mic propaganda ca numai criminalii au arme in case. Nu dau 2 bani pe societatea asta si cu cat dispare mai rapid cu atat mai bine.
Nici nu trebuie sa stea, pur si simplu faptul ca exista estompeaza enorm tendinta oamenilor de a face ilegalitati. Tocmai de aia nu avem noi 500.000 de violuri anual ca in Africa de Sud (si ei sunt civilizati in comparatie cu alte tari de pe continentul negru), si multe altele.
Cat despre sistemul social de sanatate poti sa scapi foarte simplu. Va adunati mai multi "razvratiti" cat e necesar pentru a inita un referendum, iese lumea la vot si voteaza schimbarea. Nimic mai simplu, constitutia iti permite.
Insa lumea nu va vota niciodata asa ceva. Chiar si americanii, "democratia absoluta" vor sa renunte la acest sistem si sa treaca la unul social ca la noi.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~