avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
Esti consultant credite :), nu pot fi % obiectiv :)
Nu, sunt consultant finantari. In legatura cu creditele, acestea erau trup comun in optiunea oferita de avocatnet:)
smith a scris:

Trebuia sa avem sistemul sanitar cum exista in China veche parca: daca medicul te vindeca, plateai, daca nu te vindeca, nu plateai. Deci medicii erau ambitionati sa te trateze ca sa-si ia banii. La noi si la altii e invers, platesti mai mult cand esti bolnav iar medicul e ambitionat sa te vrea bolnav, ca sa mai primeasca bani in continuare.

Exact.
Oricum, la noi daca vroiau sa faca o treaba serioasa privatizau in primul rand sistemul de asigurari de sanatate. Si atunci stiai sigur ca banii tai se duc undeva de unde vei si primi ajutor in caz de ceva.
Privatizau sistemul de sanatate... Si cine era cumparatorul? Patriciu, Vantu, Becali...?
Eu sunt in proportie de 95 % de acord cu remus1982.
Nici eu nu sunt de acord cu OBLIGATIVITATEA impozitului pe casa, spre exemplu.Pur si simplu statul iti baga mana in buzunar si-ti ia cat vrea el.Problema se pune daca am sau nu acesti bani.Eu ii am.Dar se poate sa nu-i am.Unde este garantat dreptul la proprietate?Daca nu platesc ani la rand impozitul pe casa si pe cei 800 mp de curte, ce face statul?Imi ia casa!Deci, impozitul atenteaza la dreptul meu de proprietate.Nu e corect!
Corect este sa platesti "impozit, taxa, cum se numeste" doar pentru lucrurile pt. care optez si cred ca ma folosesc.Ex., vreau spitalizare, asistenta medicala, da, platesc taxa aceasta care acum e obligatorie.Nu vreau, nu platesc.Daca ma imbolnavesc o sa-mi platesc spitalizarea.Vreau sa circul pe drumuri, da, platesc taxa pt drumuri.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
hd76avr, utilizator

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)